5 tipp, hogy feldobd a szexuális életed
2015. március 13. írta: Lane

5 tipp, hogy feldobd a szexuális életed

parkapcsolatitanacsok.jpgAz idő előre haladtával, a sérelmek felgyülemlésével egy párkapcsolatban megváltozik a szexuális élet. Az együttlétek száma, a romantikus időtöltés minősége romlani kezd.  Vannak, akik a kapcsolaton kívül keresik a kielégülést, vannak, akik inkább lemondanak a szexről. Amíg bírják.

Ha nem megy...

Ha egy kapcsolatban nem működik a szex, az rendszerint egy okozat és nem oka a rossz hangulatnak. Ott egészen más húzódik meg a háttérben. Kivéve persze, ha sosem működött ez a terület.

De mit tehetünk, ha nem tetszik, hogy kihűlőben van otthon a hitvesi ágy?

1, Az elégedetlenségek, a párod negatív tulajdonságai helyett tedd át a hangsúlyt a pozitív tulajdonságaira! Amire fókuszálsz, azt fogod behívni az életedbe! Ha a hibái helyett azt nézed, hogy mi mindenben jó, akkor könnyebben fogsz ráhangolódni a szexre is.

2, Beszélgess napközben a pároddal! Ha olyan típusú ember vagy, aki szeret mentálisan is ráhangolódni az együttlétre, akkor kezdeményezz a társadnál, ne várj arra, hogy kitalálja a gondolataidat! Beszélgessetek kellemes témákról! Teheted pikánssá is a verbális érintkezést, hogy kíváncsian, pezsegve várja a találkozásotokat!

3, Ha a gyerekek otthon vannak, és fáradtak vagytok este, mire egymáséi lehetnétek, akkor ne félj segítséget kérni – gyerekpesztrálás ügyben! Tudom, hogy nem mindenki szeret szívességet kérni a szüleitől, a testvérétől, vagy a barátaitól, de néha elkerülhetetlen. És nincs is benne semmi rossz. (Ha esetleg férfi olvasóhoz van szerencsém, akkor bátorításképp mondom, hogy nyugodtan beszéljék meg a gyermekfelügyeletet az anyóssal, hogy tehermentesítsék a feleségüket).

4, Oldjátok fel a sérelmeket! Sokszor hallottam már, hogy egy pár azért nem szeretkezik rendszeresen, mert valamelyik fél neheztel a másikra, s így nem tudja átadni magát a csodás pillanatnak. Egyik kellemes pillanatban beszéljétek meg a sérelmeket, anélkül, hogy vádolnátok egymást a kialakult helyzetért! Ha a párod elmondja a sérelmét neked, hogy milyen sérülést hordoz magában, akkor legyél türelmes, és megértő! Légy együttérző és mondd meg, hogy sajnálod, hogy ő ilyen rosszul érzi magát az eset miatt! Ezt akkor is meg tudod tenni, ha nem érzed hibásnak magad. Végül is a jó viszony a lényeg, és nem leszel ettől kevesebb. Sőt!

5, Le a tabukkal! Merj beszélni az érzéseidről, a kívánságaidról! Sokan abba a hibába esnek, hogy azért titkolják a vágyaikat, mert félnek az elutasítástól, a leértékeléstől. Ne félj kiadni magad! Ha neked nem esik jól, ahogy és amit a társad csinál az ágyban, akkor segíts neki abban, hogy számodra is megfelelő tevékenységet végezzen!  Közös érdek! Ha nem elég friss a teste, akkor mondd meg neki, hogy ez az oka a visszahúzódásodnak és tusoljatok együtt! Ha túl gyors vagy lassú, vagy durva, akkor mondd el, hogy miként szeretnéd!  Nehéznek tűnik őszintének lenni, de megtérül. És újra mondom, közös a cél! Ha neked jó élmény az együttlét, abból a párod is profitál. Ne félj a kritikától, kérdezd meg őt is, hogy mit szeretne, mi esne jól neki!

+1 bónusz tipp: Szeresd önmagad, mert az jótékony hatással van a szexuális életedre is!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner, szerző
a Boldognak lenni és a Két férfi közt című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr317266739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása