5 tipp, hogyan varázsolj szenvedélyt a kapcsolatodba
2015. június 01. írta: Lane

5 tipp, hogyan varázsolj szenvedélyt a kapcsolatodba

megcsalasutan_1.jpgEvidencia, hogy egy kapcsolatot nehezebb megtartani, mint kialakítani. Az elején ott a mérhetetlen vonzás, az összebújásra, lelkesítésre való törekvés, ami nem kerül erőfeszítésbe. Szeretjük azt, akik az újdonsült párunk mellett vagyunk, szeretjük az ismerkedős időszakot, a pillangókat a gyomrunkban, az átszeretgetett, átbeszélt éjszakát.

Nem árulok el nagy titkot, hogy egy idő után ezek a spontán varázslatos pillanatok elkopnak a párkapcsolatból. Felülírja minden más: a gyermeknevelés feladatai, a közös háztartás kihívásai, anyagi problémák, megismerjük a párunk hibáit, felismerjük a saját gyengeségeinket.

És elkezdünk távolodni egymástól. Először talán a beszélgetések ritkulnak, vagy csak kevésbé őszinték, és rövid ideig tartanak. Később már a szex is csak hébe-hóba van jelen, majd egy lépéssel tovább, mindenki házon kívül keresi a szenvedélyt, a benne megbúvó, alvó tüzet. A bizonyítékot, hogy élő, eleven ember és bizony, létezik olyan, aki őt isteníti. Egy kapcsolaton, egy kapcsolatért minden nap dolgozni kell.

Amíg mindkét ember a közös jövőjük mellett voksol, addig van remény és lehetőség, hogy a régi szenvedély újra házon belülre kerüljön.  Ehhez kell elköteleződés, felelősségvállalás, és odafigyelés.

Szeretnéd visszahívni a szenvedélyt a kapcsolatodba? Itt van 5 tipp, ami nyomán érdemes lehet elindulnod:

1, Döntsd el, hogy újra vonzó leszel a párod számára, és Te is vonzónak akarod látni őt!

2, Úgy öltözz, úgy beszélj, úgy figyelj a társadra, mintha most ismerkedtetek volna meg!

3, Amikor meglátod a társad, élj a jelenben (és ne a múltban), hibáztatás helyett az eredményeire, a pozitív megnyilvánulásaira gondolj! Keresd az értékes tulajdonságait és mondd is el neki!

4, Érintsd meg gyakran a társad napközben!

5, Kérdezd a párodat a vágyairól! Keressetek olyan frissítő megoldásokat, mely mindkettőtök számára előnyös és izgalmas. A saját kívánságaidat ne hibáztatva add elő, hanem kérésként, pl.:  Azt szeretném, ha gyengédebben érnél hozzám!

+ 1 tipp! Ha van külső kapcsolatod, kapcsolatotok (online vagy valós), akkor még azelőtt zárjátok le, mielőtt nekikezdetek a házasságotok újraélesztéséhez. Különben nem lesztek elég lelkesek, motiváltak, és mérgező titkok veszik körül a törekvéseiteket.

Ha a pároddal odafigyeltek egymásra, a kapcsolatotokra, és minden tőletek telhetőt megtesztek, akkor a kapcsolat-javító technikákkal újra fellobbanhat a szenvedély köztetek.

 

További életöröm-növelő, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni (gyakorlati életmódkönyv) és a Két férfi között (naplóregény) szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr967509112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása