Gyűlölködés: a kényelmetlen tükör
2014. június 01. írta: Lane

Gyűlölködés: a kényelmetlen tükör

gyulolkodes_ellen

Van, hogy úgy érzed, rosszkor vagy rossz helyen. Vannak, akik minden erejükkel le akarnak beszélni arról, amit te tervezel, amit csinálsz. Csak hogy az általuk vélt - irigységből született - igazság kerüljön mindenek fölé. Mert amit ők nem tudtak véghez vinni, azt te se tedd meg. Kényelmetlen tükör lennél számukra.

A siker többféleképpen értelmezhető, bár kétségtelenül sokszor használjuk ezt a szót. Mert mi számít sikernek? Valószínű, hogy nem ugyanazt jelenti neked, mint nekem. Mármint nem ugyanazok az elemek adnak nekem sikert, mint neked. De az alapvető igény, ami meghúzódik bennünk, az ugyanaz. Olyan életet élni, melyben megválogathatjuk, hogy mit szeretnénk és mit nem szeretnénk megtenni. Amit viszont megteszünk, azt tegyük szorongásoktól és elvárásoktól mentesen. Ne unjuk magunkat az életünk során, ne kelljen gyomorgörccsel járni dolgozni, ne kelljen olyan párkapcsolatba ragadni, ami nem szolgál bennünket, ami miatt blokkoljuk az életörömünket.

De csak a bátraké a „siker”. Csak azok hajthatják elégedetten és hálás szívvel álomra fejüket, akik mindent megtettek azon a napon a saját céljaik érdekében, bármi is volt az. Akik nem hagyták magukat lebeszélni az álmaikról, a szabadságukról. Csak azok lesznek boldogok és szeretetteljesek, akiket nem az irigység vezérel. Akik tisztelik önmagukat annyira, hogy nem mások életével foglalkoznak, hanem a saját szekerüket tolják, és arra fókuszálnak, amit el szeretnének érni.

Az irigység gyűlölködést szül, vagy fordítva. Ha másra irigykedem, ha gyűlöletet érzek más iránt, akkor magamat sem tisztelem annyira, hogy ne köpjem szembe. Mert ha gyűlölködöm, akkor magamat sem szeretem, nem tartom értékesnek az életemet, a jövőre vonatkozó terveimet. Akkor a saját eredményeimmel van problémám.  Még akkor is, ha a számmal mindeközben mást mondok.

Ha előfordul, hogy mások bírálnak, lenézik a céljaidat, de  Te tudod, hogy mit miért csinálsz, ha téged a szeretet és a belső béke vezérel, hogy elérd az álmaidat és nem a mások elvárásainak akarsz megfelelni, akkor nem tudnak lelökni az utadról.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr636944825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása