Így legyen sikeres, boldog negyvenes!
2014. december 02. írta: Lane

Így legyen sikeres, boldog negyvenes!

boldognegyvenes.jpg

40 év körül sokan számot vetnek az életükkel, az eredményeikkel, amit vagy büszkeség, vagy csalódás követ. Az utóbbi a gyakoribb, sajnos.  Az egyéni felelősségvállalás, a hozzáállás minőségétől függ, hogy ezek után felemelkedés vagy lesüllyedés követi a felismerést. A Berkeley egyetem professzorai kutatásokkal igazolják az összefüggéseket az emberi szokások, a hozzáállás és a boldogság vagy épp a boldogtalanság között. A szeretet, a tudatosság és az ember önmagába vetett hite nagyon fontos szerepet játszik a boldog, kiegyensúlyozott élet megteremtésében és megőrzésében.  Jó hír, hogy bárki elérheti ezt az állapotot.

Hogyan élnek a 40 körüli, boldog emberek?

1, Időt fordítanak arra, hogy magukkal törődjenek.  A feltöltődés extraprofitot termel a magán-, és az üzleti életben egyaránt.

2, Rendet tartanak maguk körül.  Nem rohannak egész nap, nem kapkodnak, és belső motivációként pakolják helyre a dolgaikat.

3, Ápolják a baráti kapcsolataikat. Tudják, hogy mennyire fontosak a társas kapcsolatok, így a begubózás helyett örömmel választják a baráti összejöveteleket. Beszélgetnek, ötletet cserélnek, inspirálnak, bátorítják egymást.

4, Egészséges életmódot folytatnak.  Az egészség a legnagyobb kincs, így tudatosan étkeznek, beiktatják a mozgást a mindennapjaikba.

5, Nem rágódnak a téves döntéseiken.  Kellő önbizalommal, és egészséges önértékeléssel rendelkezve tudják, hogy a múltban hozott döntések eredménye a mai napjuk, így nem engedik, hogy a bíztató, kreatív hozzáállást elnyomja az önmarcangolás.

6, Törődnek a családtagokkal. Fontosnak tartják, hogy beszélgessenek a gyermekeikkel, a szüleikkel. Szeretetteljes légkört teremtenek, nem kritizálják, hanem inspirálják a többieket.

7, Képesek hálával gondolni az élet ajándékaira: az egészségükre, a családjukra.

8, Nem másnak akarnak megfelelni.  Már nem öltöznek a legújabb divat szerint, ha leviszik a szemetet, nem sminkelnek órákig, csak mert lemennek a boltba. Vállalják önmagukat.

9, Elfogadják magukat és másokat. Képesek könnyedén elfogadni a nézőpontok különbözőségét, nem akarják mindenáron meggyőzni a másikat az igazukról, hiszen az élet úgyis igazolja a tetteiket.

10, Nem az anyagiakban mérik a sikerességüket. Nem akkor tartják magukat sikeresnek, ha csordultig van a bankszámlájuk, ha három autó áll a garázsban, hanem ha sikerül harmóniában élni a napjaikat, azaz összhangban van az, amit gondolnak, amit mondanak, és amit tesznek.

 

Hatékony gyakorlati segítséget keres, hogy harmóniában éljen? ====> önbizalom, célkitűzés, párkapcsolat, álomállás ==== > Lapozzon bele a Boldognak lenni című könyvembe!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr736950565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása