Így találd meg a helyed a világban!
2014. december 20. írta: Lane

Így találd meg a helyed a világban!

felelemellen.jpgAmikor nem úgy sikerülnek a dolgaink, ahogyan eltervezzük, akkor két lehetőségünk van. Vagy hagyjuk magunkat leereszteni, és a teljes kilátástalanságban mélyre süllyedünk, vagy elismerjük a veszteséget és minden megteszünk azért, hogy kimásszunk a gödörből.

Ahhoz, hogy legyen erőnk megrázni magunkat, és felállni a pofonok után, ahhoz jó, ha letisztázunk magunkban néhány dolgot. Jó, ha meg tudjuk fogalmazni, hogy kik vagyunk, miért létezünk, mi az életünk értelme és mi a célunk.  Tapasztalatból mondom, hogy amikor térdre kényszerít bennünket az élet, akkor különösen nehéz ezekre választ adnunk. De mint ahogy egy képen olvastam: Ha az élet térdre kényszerít, tökéletes pózban vagy, hogy imádkozz.

Nem egyszer éreztem már azt, hogy összeborult minden, amiben hittem.  Darabokra hullott a világom, de mindig rá kellett jönnöm, hogy ez is csak egy a sok feladat közül. És nem tudom megspórolni a fejlődésemhez. Márpedig többre vágytam, mint ahol akkor tartottam, és ehhez el kellett fogadnom ezt a törvényszerűséget. Ha az álmaimat valóra akarom váltani, akkor az álmom nagyságához mért feladatokkal fogom szembetalálni magam.  És ha rendbe akarom hozni az életemet, ha meg akarom valósítani azt, ami boldoggá tesz, ami értelmet ad az életemnek, akkor igen is meg kell birkóznom a félelmeimmel. Ugyanis minden félelmünk egy feladat: türelem, bizalom, hit, megbocsátás, elfogadás.

Nehéz időkben még nehezebb látni az élet szépségeit, de nem lehetetlen, hogy optimistán álljunk az életünkhöz.  Minden egyes összeomlás egy kiváló lehetőség, hogy újra meghatározzuk önmagunkat és újratervezzük az életünket. Immáron jó néhány tapasztalással a hátunk mögött. Ha képesek vagyunk feltenni és megválaszolni magunknak a kérdést, hogy vajon a krízisben mit kellett megtanulnunk, mit mutat meg nekünk a helyzet, hogy miben kell még változnunk, akkor könnyebb lesz a kilábalás.

Abban a pillanatban, amikor felelősséget vállalunk a velünk történtekért, elkezd helyreállni a  világ. Megértjük a bennünket ért kritikát, a tőlünk való elhúzódást. Ha megértjük a félelmeinket, megtanulhatjuk kezelni őket.

Ami segít, hogy visszataláljunk önmagunkhoz:

  • meditáció (Napi min. 30 perc segít, hogy megismerjük önmagunkat, a gondolatainkat, félelmeinket)
  • hit (Akár az Isten hit, akár az önmagunkba vagy az univerzumba vetett hit képes megadni számunkra a biztonságot)
  • vissza a természetbe (Az állatok, a növények közelsége nyugtatóan hat ránk, megmutatja a természet törvényeinek nagyszerűségét és inspirálóan hat)
  • testmozgás (Jóga, futás, kerékpározás, mindegy mi az, csak hogy törődj magaddal, rázd fel a szervezetedet)
  • jótékonyság (Ha jót teszünk másokkal, az visszahat ránk. Látva, hogy milyen boldogságot okozunk másnak, a mi szívünk is átmelegszik, hasznosnak és jónak érezzük magunkat)
  • hála (Ha összeírjuk, hogy mi mindenre vagyunk büszkék az életünkben, mi mindenért vagyunk hálásak, akkor máris sokat tettünk önmagunkért.)

Tudom, hogy ez nem vigasztal, de nem csak neked nehéz. Mindenki megvívja a maga csatáját. Mindenki megdolgozik a szabadságáért, a boldogságáért, a lelki békéjéért. De mint ahogyan sokan másoknak, neked is sikerül. Csak rajtad múlik.

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr406998483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása