Te megteszel mindent az álmaidért?
2014. december 26. írta: Lane

Te megteszel mindent az álmaidért?

boldogelet_kis.jpgAz év végi számadás során sokan elhatározzák, a következő év másként telik majd, mint az idei. Többet fognak tenni az egészségükért, tudatosabban fognak élni. Sokan mégis ellenállást éreznek - valaha én is közéjük tartoztam - a pozitív gondolkodás gyakorlása közben.

Valahogy úgy tűnik, hogy az elménk ellenkezik azzal, hogy mi bátran merjünk jó dolgokat kívánni magunknak. De miért van ez?

Lehet a mögöttünk lévő negatív tapasztalások, vagy a jövőtől való félelmünk miatt, vagy amikor kimondjuk a kívánságunkat, egyszerűen úgy érezzük, hogy ezt mi nem érdemeljük meg igazán. Lehetséges, hogy bűntudat gyötör bennünket a múltbéli döntéseinkért, mulasztásainkért. De az is lehet, hogy egyszerűen csak azt vesszük alapul, amit magunk körül látunk. A többi panaszkodó embert, azokat a gazadag embereket, akik gátlástalanságától hangos a sajtó. 

És éppen ezért, amikor szeretnénk, hogy valami jól sikerüljön, hogy sikeresek és elégedettek legyünk az életünkben, akkor tudattalanul behúzzuk azt a kéziféket. Nekünk úgysem sikerülhet! És elkezdjük sorolni azokat a gátló (ál)tényezőket, amik miatt eleve elrendelten nem fog nekünk összejönni. Legalább is, ahogy mi hisszük. Mert a világban sok jó dolog történik, és miért ne kaphatnánk mi is belőle? Miért ne működhetne, hogy egészségesek és elégedettek vagyunk egyszerre? Miért járna automatikusan együtt a gazdagság és a bűntudat? A szerelem és a csalás? Miért hisszük, hogy ha valaki sikeres vállalkozó, akkor annak előbb-utóbb tönkremegy a családi élete?

Mert ilyen példákat látunk, mert ilyenektől hangos a média. De nem csak így lehetséges.

Sok fajta jövő van, és leginkább csak rajtunk múlik, hogy a miénket milyennek állítjuk be. Ne kételkedjünk abban, hogy jár-e nekünk az egészség, az elégedett élet, vagy egy szerető család.

A kérdés az, hogy megteszünk-e érte mindent...

  • Hajlandóak vagyunk-e átalakítani a gondolkodásunk, formálni a jellemünk a siker érdekében?
  • Képesek vagyunk-e félretenni a büszkeségünket és szeretetteljesen élni a mindennapjainkat?
  • Elképzelhetőnek tartjuk, hogy előzékenyek, kedvesek, segítőkészek és őszinték legyünk?
  • Lehetséges, hogy a mindennapokban ne bíráljunk másokat, ne akarjuk fennhangon hirdetni az igazunkat, hanem csak szeretetben tegyük a dolgunkat?

Néha a boldog élethez elég, ha adott helyzetben a csendet választjuk a hangoskodás helyett, jótékonyságot a pletyka helyett, alázatot a fölényesség helyett, hitet a panaszkodás helyett és szeretetet a harag helyett.

Ha megteszünk mindent a fejlődésünkért, akkor nyugodt szívvel, bátran, őszintén kimondhatjuk a kívánságainkat. És akkor, ha tudjuk, minél hangosabban...

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr57011977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása