Kockázatos munkahelyi viszonyok
2015. január 08. írta: Lane

Kockázatos munkahelyi viszonyok

munkahelyi_romanc.jpgKönnyű belecsúszni egy munkahelyi kapcsolatba, de annál nehezebb kivergődni belőle, így aztán érdemes szem előtt tartani azt a mondást, miszerint az első vágyat könnyebb elfojtani, mint az utána következőket.

A párkapcsolatokban megjelenő hűtlenséget leginkább a munkatársakkal követik el a felek. Hogy miért? Mert kéznél van. Naponta több órán át. Közös az érdeklődési kör, közös a kötelességtudat, a probléma. Amit talán otthon nem annyira lehet megbeszélni, elemezni.  Szóval a közös pontok megvannak. Mindemellett, ha esetleg a pár már nem él aktív szexuális életet és a romantikus esték elmaradoznak, akkor még nagyobb az esély egy kaland bekövetkeztére. Elég egy buja pillantás, egy kedves érintés, néhány dicsérő szó és beindul a történet.

Persze nem indok egy affér kialakítására, hogy régen volt már szexuális élményben része valakinek, vagy mert éppen magányos a párkapcsolatában. Először otthon kell rendet tenni.  Ha ez megtörtént, és a szétválás mellett dönt a pár, akkor jöhet egy új kapcsolat.

De mire számítson, aki viszonyba keveredett az egyik munkatársával?

  • A többi kolléga egy idő után ki fogja szúrni az intimitást kettejük között,
  • veszélybe sodorhatja a karrierjét (nem minden cégnél tűrik meg az összemelegedést, illetve gondolni kell arra is, hogy mi lesz, ha szakad a babaruha…),
  • a szakításkor kellemetlen helyzetek sora adódik majd (főleg, ha csak az egyik fél akart pontot tenni az ügy végére),
  • amilyen gyorsan jött a kapcsolat, olyan gyorsan tova is szállhat – egy másik munkatárssal (ez nyílván az elhagyott fél számára lesz kellemetlenebb).

Mit tehet, aki munkahelyi viszonyt folytat?

  • Döntse el, hogy ér-e ez a kapcsolat annyit, hogy kockáztatják érte a munkahelyüket, a családi életüket,
  • igyekezzen nem kimutatni az összetartozást munkaidőben,
  • keresse meg az indokot, az őszinte magyarázatot arra, hogy miért folytat viszonyt a munkatársával. Mi hiányzik az életéből, mit keres, mit pótol a kolléga karjaiban?
  • gondolja át, hogy milyen jövőt sejtet ez a kapcsolat, és ez összecseng-e a jövőbeni terveivel.

Hallani siker sztorikat is, amikben a munkahelyi viszony házasságként és boldog családként végződött. Kétségtelen, hogy igen ritka.

Senkit nem szeretnék kiábrándítani, de érdemes eljátszadozni a gondolattal, hogy mi történik, ha a pár külön munkahelyen folytatja majd tovább a pályafutását.

Megmarad vajon a bizalom egymás iránt?

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner

foto:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr447053053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása