Tehetsz az egészségedért! Február 4. - Rákellenes világnap
2015. február 04. írta: Lane

Tehetsz az egészségedért! Február 4. - Rákellenes világnap

mosolygonorakellenesvilagnap.jpgA mai felgyorsult világban hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a testi tüneteinket, mondván, nincs időnk orvoshoz menni és a munkahelyünkön sem vennék jó néven a hiányzást. Mindeközben egyre növekvő stressz faktorral kell megküzdenünk. A rohanó, negatív gondolatokkal teli, pénzhajszoló életmód pedig káros hatással van az egészségünkre.

Ha rettentően nyomasztanak a gondok, ha állandóan kétségek gyötörnek, vagy tele vagyunk kezeletlen konfliktusokkal, ha harag van a szívünkben, jó úton haladunk a megbetegedés felé.

Lelki problémák

A rák lelki okaként az elfojtott haragot, bűntudatot, a régi sérelmek miatti nehezteléseket tartják. Amikor azt mondjuk, hogy negatív gondolatokkal, egészségtelen életmóddal képesek vagyunk megbetegíteni a testünket, akkor ebben meg kell, hogy lássuk azt a jó lehetőséget is, hogy ezek szerint - ha változtatunk az eddigi életmódunkon -, képesek vagyunk meggyógyítani is a testünket.

A kiegyensúlyozott életmód kialakításában már sokaknak segítettek a Boldognak lenni című könyvemben összegyűjtött és bevált gyakorlatok.

Sokat tehetünk az egészségünk érdekében!

Szakítsunk időt a szűrővizsgálatokra, alakítsunk ki pozitív életszemléletet, sajátítsuk el a számunkra leghatékonyabb lazító technikát, étkezzünk egészségesen és mozogjunk rendszeresen! Minden életmódváltás nehézséget okoz az első napokban, hetekben, amíg be nem épül az új szokásunk és nem írja felül a berögzült cselekedeteket.

Próbáljunk ki egy egészségesebb életmódot!  Ha nehezünkre esik kilépni az addig megszokott napi rutinból, akkor tűzzünk ki egy hónapos határidőt az új szokások bevezetésére, és ha ennyi idő alatt nem hoz pozitív változást, akkor majd eldöntjük, hogy folytatjuk-e tovább.  Általában, ha valamit rendszeresen, következetesen gyakorlunk 21 napon keresztül, akkor az szokásunkká válik.

A mozgás, az egészséges ételek, italok fogyasztása nem csak a testünkben indít el pozitív változást, de a szellemünket is táplálja. Derűsebbek, energikusabbak leszünk.

Ma van a rákellenes világnap. Ez nagyszerű alkalom arra, hogy elinduljunk egy kiegyensúlyozott, pozitív gondolatokra épülő új fejezet felé.

A Magyar Rákellenes Liga honlapján található egy zöld szám, ahol a daganatos betegek szolgálatára állnak: 06 80/296-800.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr457139955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása