Instant életvezetési pakk, hogy jól érezd magad a bőrödben
2015. április 07. írta: Lane

Instant életvezetési pakk, hogy jól érezd magad a bőrödben

boldogsagmodszer.jpgA hideg, sötét tél után itt az idő, hogy előbújjunk a négy fal közül és rámosolyogjunk az ébredő világra! Tegyük helyre magunkban a közelmúlt eseményeit, értékeljük a döntéseink és a mások döntéseinek ránk vonatkozó hatását, majd lépjünk tovább a napfénybe!

Ha nem tudod, hogy mivel pörgesd fel az életkedved, segítséget nyújt ez a kis „instant” életvezetési pakk:

1,  Reggel kelj fel az eddiginél 10 perccel korábban: tervezd meg a napodat úgy, ahogyan szeretnéd, hogy történjen. Mit fogsz tenni, mikor, ki, mire, hogyan fog reagálni. Mikor végeztél, mosolyogj egyet! 

2, Ha megvolt a reggeli mosdás, nézz a tükörbe és mondogasd a tükörképednek: szeretlek…szeretlek…szeretlek. 

3, A munkád során óránként képzeld el, ahogyan szeretetet árasztasz a környezetedre! Mosolyogj egyet! 

4, Ebédszünetben válassz egészséges, könnyű ételt! Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt! Igyál egy nagy pohár vizet! Mosolyogva térj vissza a munkádhoz! 

5, A munkaidő végén adj hálát a munkádért, gondold át, hogy milyen lenne, ha a főnök megdicsérné a mai teljesítményedet. Amíg ez várat magára, dicsérd meg magad! 

6, Amikor valakivel beszélgetsz, a társalgás során figyelj arra, amit mond! Figyelj az érzéseire, ha őszintének érzed, dicsérd meg a tetteiért, legyen hozzá néhány kedves szavad!

7, Ha hazaértél, üdvözöld a párod széles mosollyal! Érdeklődj a mai napja felől! Tudasd vele, hogy szereted! Öleld meg a gyermekeidet, mondd nekik, hogy büszke vagy rájuk és szereted őket! Ha játszani hívnak, menj velük! Vond be őket a házimunkába!

8, Engedj meg magadnak egy kis én-időt! Jelölj ki minimum fél órát, amikor csak magaddal foglalkozol. Olvashatsz egy jó könyvet, menj el tornázni, vegyél egy forró fürdőt, köss vagy horgolj, a lényeg az, hogy a saját szórakoztatásodért, kikapcsolódásodért tedd!

9, Lefekvéskor adj hálát a mai napodért! Azokért a meglévő dolgokért is, amiket természetesnek veszel. A családodért, az egészségedért, a lakásodért, a ruháidért…

10, Elalvás előtt törődj a pároddal! Beszélgessetek, udvaroljatok egy kicsit egymásnak! Elalvás előtt pedig hallgass valami megnyugtató instrumentális zenét, és élvezd a lebegést, örülj az életednek!

 

Ha nem is építesz bele a fentiekből mindent a napodba, de odafigyelsz arra, hogy egészségesen étkezz, mozogj, legyél kedves önmagadhoz és másokhoz, máris jobban fogod érezni magad!

Azt mondják, hogy a 21 napon keresztül történő rendszeres tevékenység szokássá válik. Ne légy türelmetlen, adj magadnak három hetet, hogy kialakítsd az új életmódodat!

Sok sikert hozzá!

Önbizalom-növelő, párkapcsolat-javító módszerekért kattints tovább a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr637348656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása