5 gondolat, ami oldja a félelmet
2015. május 28. írta: Lane

5 gondolat, ami oldja a félelmet

elj_a_manak.jpgGyakran félsz? Ha megkérdezném, hogy mitől félsz legjobban, akkor kapásból tíz dolgot fel tudnál sorolni? Nem vagy egyedül.

Mindenkinek vannak félelmei. 

Te is úgy érzed, hogy a félelmek gátolnak abban, hogy valóban megtedd azt, amit már régóta halogatsz, amiről tudod, hogy meg kellene lépned, de mégis nehezen szánod rá magad, mert rettegsz attól, hogy mi lesz, ha…?

A félelmek jók. Képesek motiválni bennünket. A félelmek rosszak, mert korlátot adnak nekünk. Ami egyfelől jó is. Tehát  nem tudom egyértelműen rossznak, veszélyesnek feltüntetni a félelmet. A gondolataink fognak értelmet, címkét, előjelet adni neki.  Így lehet a félelmünkből motiváció, egy nagyszerű ugródeszka, vagy egy korlátozó dolog, ami elzár bennünket a boldogságtól, a világ szépségeitől.

A kérdés tehát, hogy miként tudunk pozitívan állni a félelmeinkhez.

1, A félelem egy feladat. Megoldom, amit nem akaródzik megtenni és több leszek általa. Büszke leszek magamra.

2, A félelem megmutatja, hogy az életem melyik területén kell fejlődnöm. Köszönet érte.

3, A félelem visszatart attól, hogy hirtelen cselekedjek. Kiváló kiindulási pont arra, hogy kreatívan gondolkodjak a megvalósítás előtt.

4, A félelem segít nekem, hogy képezzem magam, hogy bátrabb legyek.  Színesebb leszek általa.

5, A félelem motivál. Ha pozitívan állok az előttem álló kihíváshoz, akkor az segít újrakeretezni az életemet, újra meghatározni önmagam. Mivel az élet gyorsan elillan, szeretném minél több jó dologgal, pozitív élménnyel megtölteni.

Gyakorlat:

Írd össze, hogy mik a gátló félelmeid, majd írd mellé, hogy mi történik, ha a legrosszabb bekövetkezik,azt is, hogy mi lesz, ha nem,  és azt is, hogy  mit kellene megtenned, hogy legyőzd a félelmed!

Azután valósítsd meg! Ne gondolkozz, ugorj bele és veregesd meg a vállad! Nincs veszteni valód, ha nem úgy sikerül, ahogy terveznéd: minden csoda három napig tart! (a rohanó napjainkban még addig sem)

 

További önbizalom-erősítő, párkapcsolat-javító módszerekért, kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr377497644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása