5 egyszerű tipp, hogy búslakodás helyett örömben teljen a napod!
2015. augusztus 10. írta: Lane

5 egyszerű tipp, hogy búslakodás helyett örömben teljen a napod!

eb8cdda09c9b7e7302e825c520cf5301.jpgGyakran előfordul, hogy már az ébredés pillanataiban tele vagyunk félelmekkel, negatív gondolatokkal, viszont a reggeli gondolataink, cselekedeteink befolyással vannak az egész napunkra. Amikor valaki fogyni akar és diétázik, akkor természetes, hogy elzárja magát a káros ételektől.  A lelki életünk során is ezt a példát kellene követni. Félretenni, pozitívvá formálni a mérgező gondolatainkat.

Vannak, akik nem érzik jól magukat a bőrükben, akik már reggel szenvednek az előttük álló naptól. Ha túlnyomó részben neked is így telnek a napjaid, tegyél egy próbát! Veszíteni valód nincs!  Próbáld ki, hogy milyen érzés, mit hoz az életedbe, ha egy kicsit másképp éled a mindennapjaidat. Nyilván, egyik percről a másikra nem fog gyökerestől megváltozni az életed, de mindenképpen pozitív változásokat idézel elő az új szokások bevezetésével.

Mit tegyél, hogy energikus, jó kedvű legyél?

1, Vidd az ágyad közeléből a mobiltelefonodat és a laptopodat (vagy egyéb digitális kütyüt)! Ha este a hírportállal, a leveleiddel vagy a  Facebookkal  fekszel és reggel is velük kelsz, akkor ne csodálkozz, ha az életkedved a pince alatt van! Ha csak a szalagcímeket olvasod is el, máris az idegesítő, stresszt okozó dolgok felé kapcsol az agyad, és így nehezebben fogsz tudni elaludni, s nem leszel kipihent reggel sem. Sőt, jó eséllyel ugyanolyan zaklatott állapotban fogsz ébredni, mint ahogyan hagytad magad elalvás előtt!

2, Olvass és adj hálát! Este a digitális világ helyett válassz egy kellemes könyvet! Legyen az romantikus, vagy életrajzi könyv, mindenképpen olyat keress, ami motivál, ami inspirál, ami feltölt pozitív gondolatokkal és segít téged abban, hogy elérd a céljaidat! Elalvás előtt pedig mindig sorolj fel pár dolgot, amiért hálás lehetsz! Hidd el, hogy találni fogsz és ettől jobban fogod érezni magad!

3, Reggel iktass be egy kis mozgást a napodba! Kapcsold be a kedvenc pörgős zenédet és táncolj egy kicsit! Ha kávé nélkül nagyon mozdulni sem tudsz, akkor legalább hallgasd meg, amíg készülődsz! Olyan zenét keress, amihez köthetsz valami kellemes élményt, ami mosolyt csal az arcodra, amitől rázni kezded a lábad és mozgatni a csípőd!

4, Segíts valakinek a környezetedben! A jótékony cselekedet emeli a boldogságszintet,javítja az önbecsülést. Ajándékozz el valamit, ami már neked nem kell, de másnak még jól jöhet, beszélgess a magányos szomszéd nénivel, segíts neki a bevásárlásban, vagy dicsérd meg azt, akivel beszélgetsz, akivel összefutsz. Mindenkinek vannak értékei, ha segítesz neki meglátni a sajátját, az kiválóan segít neked abban, hogy meglásd a sajátodat is!

5, Alakítsd úgy a napod, hogy mindig legyen időd felsorolni a céljaidat, átnézni a terveidet! S ha már tudod, hogy mit szeretnél, lásd magad előtt, képzeld el, hogy milyen lesz, ha teljesül, milyen volna, ha már ma teljesülne. Érdekes feladat, hogy ha például gazdag szeretnél lenni (mert sok ember ezt jelöli meg első helyen), szóval, játssz el a gondolattal, hogy mit tennél, ha gazdag lennél! Miben lenne más a mai napod?  Mi az, amit elhagynál belőle és mi az, amit belevennél? Milyen munkád lenne? Milyen lenne a házad, a családi életed? Hogy viselkednél másokkal? Mi lenne a hobbid? Ha ez megvan, vizsgáld meg, hogy mi az a cselekedet, ami igazából most is elérhető, amit most is meg tudsz tenni a jelenben, és tedd is meg azokat!

Ahogy a testünket formáló tornagyakorlat kedvező hatással van az életünkre, úgy a szemléletünket formáló szokások, a pozitív gondolkodás is bizonyítottan előnyünkre vágyik. További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr727695716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása