10 tipp, amitől örömtelivé válik a napod!
2015. november 04. írta: Lane

10 tipp, amitől örömtelivé válik a napod!

65e14cfa79f43a6658d0aa4d6b6e640c.jpgGyakori panasz, hogy valaki nem képes élvezni az életét, nem tud örülni az őt körülvevő személyeknek, a szeretteinek, az életben elért eredményeinek. Előfordul, hogy az ember már reggel szomorúan és enerváltan kel fel az ágyából. Unottan, néha undorral indul munkába, sem a reggeli rutin, sem a munkahelyen töltött idő nem dobja fel, sem az azt követő esti kikapcsolódás, pihenés.  Az életet mókuskeréknek érzi, minden nap egyformán szürke és semmi sem motiválja őt, csak hogy be legyenek fizetve a csekkek.

Mit lehet olyankor tenni, ha valaki lebénul a világ kiszámíthatatlanságától, megfélemlítik a negatív hírek és nem lesz célja a gyarapodás, az értékteremtés, az elégedett élet?

Innen szép a nyerés!

Míg az üzleti életben elfogadjuk, hogy a tudatosság az egyik legfontosabb alappillér, addig a magánéletünkben simán hagyjuk magunkat sodródni.  Ahhoz, hogy örömteli napokat éljünk meg, erőt kell venni magunkon, és tudatosan figyelni a gondolatainkra.  Ám ez csak kezdetben tűnik erőfeszítésnek, a későbbiek folyamán természetes életmóddá válik. 

A varázslatos 10 pont

  • Reggel, mielőtt a telefonodhoz nyúlnál, még az ágyban emlékeztesd magad arra, hogy mi a célod, mi a terved az életeddel!
  • Miután felkeltél, legalább fél órán át csak magaddal törődj, csak a pozitív gondolkodásra törekedj! Olvass motiváló könyvet, hallgass motiváló hanganyagot, de semmiképpen sem javasolt hírekkel indítani a napodat!
  • Írd össze az aznapi tennivalóidat, majd rendezd őket fontossági sorrendbe! Ne rettenj el a tennivalóktól, hanem tekints rá úgy, mint a magad elé tűzött célodhoz vezető út egy szakaszaként! Ne halogass! Ami a listádon szerepel, annak a nap végére áthúzottá, kipipálttá kell válnia!
  • Jutalmazd magad az elvégzett munkáért! Nyilván nem kell tűzijáték azért, mert elvégezted a munkádat, de ismerd el az eredményeidet egy jó kávéval, egy pár perces barátnői csevejjel vagy bármi mással, ami feltölt téged!
  • Figyeld a gondolataidat, mert azok határozzák meg a cselekedeteidet! Cseréld le a mérgező gondolataidat pozitívokra!
  • Tegyél valakivel valami jót! Add át a helyed a buszon, dicsérd meg a beszélgetőpartnered, vagy segíts bevásárolni az idős családtagodnak! (Ismerd meg a 21 napos Életöröm Programot!)
  • Mozogj rendszeresen! Nem kell 60 percig ugrálni az edzőteremben, de akkor legalább sétálj egyet, vagy lift helyett válaszd a lépcsőt!
  • Lefekvés előtt írd össze, hogy mi minden jó történt veled aznap! A legapróbb dolgok is számítanak!
  • Alvás előtt ne nézz híreket, ne olvass gyűlölködő, félelmet keltő írásokat, kommenteket! Ez már a lecsendesedés időszaka.
  • Ha minden kütyüt kikapcsoltál, minden lámpát lekapcsoltál, és már a jó éjt puszi is megvolt a kedvesed felé, akkor kezdj el meditálni! Lélegezz egyenletesen, lazítsd el a tested, és engedd, hogy szűnjenek a cikázó gondolataid! Engedd megpihenni, és feltöltődni a sejtjeidet! Adj hálát a mai napodért, és lásd magad olyannak, amilyenné válni szeretnél!

 

 További életminőség-javító (megbocsátás, elengedés, önbizalom) tippért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című, önbizalom-erősítő és párkapcsolat-javító életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr258049626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása