5 szokás, ami boldogabbá tesz
2023. október 17. írta: Lane

5 szokás, ami boldogabbá tesz

boldogsaggyakorlatok_1.jpg

Napjainkban könnyen elveszünk a világ, a világunk káoszában, ezért nagy hangsúly van azon, hogy mennyire vagyunk képesek befolyásolni (pozitív irányba) a hangulatunkat. A testünk reagál a gondolatainkra, érzésvilágunkra, ezért jól tesszük, ha tudatosan odafigyelünk az életvezetésünkre, a mindennapi szokásainkra.

Új szokásokat bevezetni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Türelmes és tudatos jelenléttel azonban egész gyorsan megélhetjük az apróbb változtatások pozitív következményét, szóval, ha szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, akkor már ma vezess be új szokásokat a napodba.

HOGY LEHETEK BOLDOGABB?

 

Pár szót a boldogságról. A boldogság személyes és szubjektív élmény, amelyet nehezen lehet pontosan leírni, mivel az embereknek eltérőek a boldogságra vonatkozó elképzeléseik és megéléseik. Az egyik elterjedt pszichológiai definíció az érzelmek és az élettel való elégedettség állapotaként határozza meg a boldogságot.

Gondolj most arra az időszakra, amikor boldognak érezted magad. Milyen volt az önmagaddal való viszonyod? Milyennek láttad a világot? Milyen tevékenység közben kapott el a FLOW élmény? Milyennek értékelted az életedet? Mi volt a jövőképed? Mik voltak a céljaid?

Ez már kiindulópontnak jó lehet, ha nem más ember jelenlétéhez vagy cselekedetéhez tudod kötni a boldog időszakodat. Hiszen, ha mástól várod, hogy boldoggá tegyen és te nem teszel érte, akkor az egy passzív, várakozással teli időszakot hoz neked.

MIT LEHET TENNI A BOLDOGSÁGÉRT?

 

1, Támogató, pozitív gondolatok önmagadról. Törekedj arra, hogy minden nap legyenek támogató gondolataid önmagadról, az eredményeidről, értékeld az erőfeszítéseidet.

2, Mozogj. Kapcsold be a kedvenc zenédet és táncolj, vagy sétálj egy nagyot a természetben, kocogj vagy tornázz. Ezek a tevékenységek olyan hormonokat szabadítanak fel, melyek támogatják a boldogságra való törekvésedet.

3, Törekedj a Flow élményre. Ez az, amikor úgy érzed, hogy jó helyen vagy, jó tevékenységet végzel, nem számít az idő és az energia, amit ráfordítasz, mert élvezettel telik.

4, Keresd a támogató, pozitív szociális közeget. Megtartó beszélgetések, jókedvűen eltöltött kávézás, egy baráti videóhívás, bármi jó, ami biztonságos és pozitív teret képez.

5, Célok, apró lépések. Ha lehangolt vagy, akkor talán nehezen mozdulsz bele abba, hogy célokat fogalmazz meg magadnak, de az egész apró célok is hatékonyak. Ha nagyon mélyponton vagy, már az is cél lehet, hogy beágyazz reggel magad után. Elpakold az ülő – és asztalfelületeket, vagy főzz valami tápláló ételt magadnak. Ha megtetted, amit kitűztél célul, jutalmazd magad. Pozitív szóáradattal, egy finom kávéval, vállveregetéssel.

+1: próbáld ki a Szuperhős pózt, hogy egy kis erőt nyerj belőle. Állj kisterpeszbe, az ujjaidat nyisd szét, majd tedd az övedre a két kezed, húzd ki magad, és a mellkasodat domborítsd előre, emeld fel a fejed, az állad legyen párhuzamos a padlóval, mint egy szuperhősnek. Ha 2 percig tartod, erőt nyerhetsz belőle.

Ha szeretnéd feltérképezni, hogy mely jelenlegi gondolataid, tevékenységeid, dilemmáid, megoldatlan élethelyzeteid viszik az energiádat és tesznek lehangolttá, illetve szeretnél megoldásokat találni a boldogabb mindennapok megéléséhez, a tanácsadásról itt tudsz olvasni.

Szeretettel várlak!

 

Laskai Nelli, NLP tréner, házassági tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4218236915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása