Mozdítsd ki magad a fásultságból! Amíg nem késő...
2015. november 20. írta: Lane

Mozdítsd ki magad a fásultságból! Amíg nem késő...

Napjainkban gyakori eset, hogy ha két ember találkozik és megkérdezik egymástól, hogy mi újság, akkor panaszkodással folytatják a beszélgetést. Az egyikük elmeséli, hogy rosszul alszik, állandóan fáradt és boldogtalannak érzi magát. A másik félnek is ismerős ez, ő is elmondja, hogy már nincs elég ereje azokhoz a feladatokhoz, amiket régebben örömmel végzett, vagy esetleg esténként alkohollal oldja az egész napos feszültségét. Erőtlennek érzik magukat, az életet pedig egy kötelező mókuskeréknek.

A szürkeséget, a fásultságot nehezen váltja fel a fény, a vidámság, de ha valaki változást szeretne az életében, akkor nagyon sok segítséget tud kapni hozzá. Remek szakembereken keresztül megláthatja a saját, életörömmel teli útját, de ha nem nyitott a személyes találkozásra, sem a kitárulkozásra önmaga előtt, akkor választhat önsegítő könyveket, webináriumokat, melyekhez még a lakást sem kell elhagyni.

boldogsag3.jpg

Ahhoz, hogy valaki a fásultságból az örömteli életre tudjon fókuszálni, kell a tudatosság. Kell, hogy elkülönítse a múltban történtek miatti sérelmét a jelen pillanattól. Könnyebb dolga lesz, ha tudatosítja magában, hogy őt nem a múltja határozza meg, és elfogadja azt is, hogy a jövője sincs elkapálva, csak mert most elakadt az élete folyamán. Minden azon múlik, hogy milyen gondolatokkal töltjük meg az elménket, mire figyelünk magunk körül.

 Az Európában történt borzalmak félelemkeltőek, ha úgy érezzük, hogy semmi befolyásunk nincs az életünkre. Nem tudhatjuk, hogy mikor, mi történik majd velünk. Ezt a tényt viszont formálhatjuk lehetőséggé is.

Most kell, hogy megéljük a jelent, most kell, hogy feladjuk a sérelmeinket, most kell, hogy meglássuk a pillanat örömét! Mert igenis, lehet örülni a napfénynek, a madarak csicsergésének, az anyós kedves szavának, a szomszéd lelkes integetésének, a munkaidő gyors elrepülésének, a takarításnak, egy jó könyvnek, egy forró csóknak.

Mert, ha ezeket megtapasztaljuk a jelenben, akkor azt jelenti, hogy élünk és jó helyen vagyunk.És már hálát is adhatunk érte.

A holnapot nem ismerem, mint ahogyan sokan mások sem, de azt tudom, hogy sokat számít, hogy a negatív hírekre vagy a pozitív értékekre, tapasztalásokra fókuszálok-e.

Hogyan kezdj el élni, amíg késő nem lesz?

  • Fogadd el, hogy kis lépésekkel is messzire juthatsz! Hogy elég kis dolgokban változtatni az eddigi hozzáállásodon!
  • Barátkozz! Hívj el valakit az ismeretségi körödből, még ha nem vagytok a legjobb barátok, akkor is! Új impulzusok fognak érni, és nem tudod, hogy mi az a mondat, kitől jön az a felismerés, ami a legjobban fog téged segíteni.
  • Relaxálj! Ideges vagy? Nyugodj le! Könnyű mondani? Nem csak mondani, de csinálni is! Határozd el, hogy megtalálod a belső békét, mert hidd el, hogy benned is ott lapul, csak várja, hogy rátalálj! Itt se felejtsd, hogy minden kis lépés közelebb visz a nyugodt élethez!
  • Fogyassz egészséges ételeket! Minél kevesebb adalékanyag, annál jobb a szervezetednek!

Ne felejtsd el, hogy minden rajtad múlik, még akkor is, ha látszólag semmi közöd a körülötted történő eseményekhez! Ha történik veled valami, akkor te arra reagálni fogsz. A reakciód a gondolatodtól függ. A végeredmény pedig a reakciódtól. Ezért cseréld a negatív gondolatokat pozitívra.

Megéri.

 További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv
és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr638094646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása