Összhangban lenni előadás a Napfény Parkban
2016. június 20. írta: Lane

Összhangban lenni előadás a Napfény Parkban

Szépség és Lélek. Lélekből fakadó szépség...
Királynői bánásmódot ígérnek a Napfény Park Bevásárlóközpont rendezvényszervezői, úgyhogy aki szeretné, hogy egy kicsit kényeztessék, annak mindenképpen ajánlatos kilátogatni a rendezvényre. A szombat a szépségápolásé, a vasárnap viszont a lélek napja, így délelőtt 10 órától találkozhattok velem. 

laskai_nelli_posztkep_1.jpg

A téma az összhang lesz, hiszen sok nő szenved attól, hogy nem találja az egyensúlyt a szerepeinek megvalósítása között. Ha anyaként funkcionál, akkor elengedi a benne élő nő részét, ha a párkapcsolatba fektet energiát, akkor kevésbé érzi jó anyának magát. 

Hogyan találhatjuk meg a szerepeink között az összhangot? Hogyan lehetünk jó anyák/feleségek/nők egyszerre, ha mindegyik szerep más arculatot kíván? Hogyan hozható vissza a kikopott vágy a párkapcsolatba?

A kapcsolat indulásakor általában semmi nem kerül erőfeszítésbe. A randit készülődés, csinosítás előzi meg és mindkét fél a legjobb énjét engedi érvényesülni. Eltelnek az évek. Házasság jön, gyerekek születnek. Az egyik fél dolgozik, a másik babázik. A férj törődésre, tiszteletre vágyik, a nő elismerésre és babusgatásra. A mindennapi rutin során sérelmeket kezdenek gyűjtögetni. Eleinte felróják egymásnak, később már azt sem teszik. Minek…  A szeretkezések száma ritkul, a minősége romlik.

Ám, ha ez a pár úgy dönt, hogy egymással szeretnék leélni az életüket, és a barátkozáson kívül újra férfinek és nőnek szeretnék érezni egymás társaságában magukat, akkor odafigyeléssel, törődéssel, kezdeményezéssel és kreativitással visszaszerezhetik az egykoron lobogó szenvedélyt a házasságukba.

Attól, hogy valaki anyává válik, nem jelenti azt, hogy a benne élő nőnek fel kell szívódnia. Nem jelenti azt, hogy el kell hagynia az igényét az egyedüllétre, arra, hogy valaki őt kényeztesse, hogy tiszteletben tartsák a vágyait, az érzéseit.  Az a nő, aki anyává válik, más ingereket, más feladatokat választ magának mindazok felett, amik eddig is körülötte voltak. Nem lecseréli az életét, csak összehangolja a szerepköröket. Lehetőség szerint úgy, hogy mindkettő az élet legjavát hozza el számára. 

Sokszor anyaként eltűnik a barátnős este, a hobbi, a modern ruhatár. Kényelmetlen érzéseink lesznek, ha a gyermekünk nem jár annyi különórára, mint az osztálytársai. Ha nem vagyunk eléggé fitt-mamák, ha nem vagyunk reformkonyha követők. Nem kell így lennie.  A kerítést sosem más építi meg nekünk, hanem mi magunk zárkózunk be.

Álljunk meg egy pillanatra, csukjuk be a szemünket, és hagyjuk, hogy átjárjon az öröm minden alkalommal, amikor megoldjuk a feladatainkat, amikor egy régi vágyunk teljesül. Engedjük magunkat elmerülni a világ csodálatosságában. Senki nem kéri, hogy úgy tegyünk boldoggá másokat, hogy közben lestrapáljuk magunkat. Csak azt tudjuk átadni, ami bennünk van. Éljünk az álmaink szerint, szeressünk bátran és minden nap tegyünk valamit, amit az a belső hang súg, ami már születésünk óta velünk van. Legyen pezsgő napunk, ha arra vágyunk, pihenjünk meg, ha elfáradtunk. Bűntudat nélkül.

Szabad az anyáknak is jól érezni magukat.

 

Szeretettel várok mindenkit,  - aki szeretné felrázni az életét - június 26-án, délelőtt 10 órakor a szegedi Napfény Parkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr968825830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása