10 jel, hogy rosszul működik a párkapcsolat
2018. november 27. írta: Lane

10 jel, hogy rosszul működik a párkapcsolat

A házasságokban gyakori az elakadás, az egymás elengedése egy kis időre, és inkább az önmaga megtalálásán dolgozik az ember. Minden emberi kapcsolat akkor működik jól, ha a kapcsolódó emberek működtetik azt.

pexels-photo-935872.jpeg

Mariann és Kálmán története által bepillantást nyerhetünk abba a helyzetbe, amikor úgy érzik a felek, hogy mindenüket odaadták a boldog kapcsolatért, de a boldogság, a szenvedély mégis hiányzik a mindennapokból.

Nagy kérdés egyébként, hogy mikor lesz valami elég jó és becsülendő az egyénnek.

Mi a jó? Mi az értékes? Milyen élményekkel elégedett az ember?

Napjainkban a párkapcsolat értékét a benne szerzett élmények alapján megállapított boldogságfaktorral jellemzik az emberek. Általában azon keresztül mérik ezt, hogy a társ mit tesz, vagy nem tesz a másik fél boldogsága érdekében, és nem pedig azt, hogy az egyén maga mit tesz azért, hogy jobban érezze magát.

Mi zajlik a háttérben?

Mariann elmondja, hogy mindig igyekezett jó feleség lenni. Alig járt el a barátnőivel, minden gondolatot, érzést megosztott a társával, meghallgatta a férje problémáit, ha kellett segített neki a döntések meghozatalában. Elvégezte a házimunka nagyobb részét, anyaként is kihozta magából a maximumot. Minden idillinek tűnik, de valami miatt mégis szürkék a hétköznapok. Túlterheltnek érzi magát.

Kálmán hasonlóan látja Mariann működését, hozzáteszi, hogy ő pedig a családért dolgozik, rendszeresen eljár edzésre, figyel magára, számíthat rá a felesége, de valami miatt tényleg szürkék, és panasszal telnek a hétköznapok.

A kinek mi hiányzik kérdésre mindketten hasonló, de mégis más választ adnak. Mariannak a felkorbácsolt érzések, a szerelem érzése, az izgalom hiányzik. Kálmánnak a szexuális együttlétek száma kevés.

Honnan vették észre, hogy nem működik jól a kapcsolat, ha minden olyan rendezettnek tűnik?

Mariann az alábbi okokat nevezte meg:

  1. Úgy éreztem, hogy nem szeret engem. Kedves volt velem, nem veszekedtünk, de egyre többször azt vettem észre, hogy vágyom a szerelem, szeretet érzésére. Nem feltétlenül más férfival, de nagyon meg akartam élni az érzést.
  2. Nem hozott izgalomba a közelsége.
  3. Nem éreztem nőnek magam mellette, inkább lakótársnak.
  4. Szívesebben váltottam üzeneteket telefonon a barátaimmal, minthogy megtöltsük élettel a hálószobát.
  5. Nem fogtam vissza magam a flörtben másokkal.

Kálmán a következő tüneteket észlelte:

  1. Egyre jobban kezdtek el érdekelni a kolleganőim. Többször azon kaptam magam, hogy keresem a társaságukat. Szándékosan akkor mentem kávézni, mikor ők, és vártam, hogy mikor lehetek valamelyik hölgy megmentője, mikor tüntethetem fel magam jó színben.
  2. Egyre több pornófilmet néztem ahelyett, hogy kezdeményeztem volna Mariannál. Mellőzve éreztem magam.
  3. Gyanús lett, hogy Mariann már nem szeret előttem zuhanyozni, vagy öltözködni. Megszoktam.
  4. Este a hálószobában lefekvés előtt ritkultak az összebújások, és sokkal többet irkált a telefonján másokkal, én filmeztem.
  5. Ha kettesben akartam lenni vele, és leadtuk a gyerekeket, akkor alig lelkesedett, így egy idő után nem erőltettem a dolgot.

 

A jelekből mindketten észlelték, hogy valami nem oké. Az viszont sokkal érdekesebb irányba terelte a kapcsolatuk folyását, hogy mi kell ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz...

 

 

 

Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsek túl jutni ezen a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, vagy csak rendezni szeretnéd az érzéseidet, életedet), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

 

Örömteli napot kívánok!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr3414396176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása