Az önbizalomerősítés 5 előnye
2023. február 12. írta: Lane

Az önbizalomerősítés 5 előnye

onbizalomerosites.jpg

Amikor nem vagy megelégedve az életeddel, akkor eluralkodhat rajtad a szorongás, elkedvetlenedhetsz, bizonyos esetekben lefagyhatsz és megrekedsz ebben a rossz érzelmi állapotban. Kézenfekvő megoldás, hogy változtass valamit a működéseden (gondolkodásodon) és akkor más eredményre számíthatsz, mint addig.

Hogyan növeld az önbizalmad?

 

Az önbizalom egy olyan fontos tulajdonság, amely nagymértékben befolyásolhatja életünk minőségét. Egyszerűen fejleszthető, de nem könnyű ezeket a lépéseket beemelni, hiszen van már egy kialakult napi menetrendünk, amit az életszemléletünk formált. De ha nem érzed jól magad, az annak a jele, hogy változtatnod szükséges. Már ha jól akarod érezni magad.

Egy gyorsan kivitelezhető gyakorlat az önbizalom növelésére, ha kis papírokra kigyűjtöd az összes tulajdonságodat. Szándékosan nem a jó és rossz tulajdonságokat írom, mert minden tulajdonságunk jó lehet bizonyos helyzetekben, ezért jobb, ha nem címkézzük magunkat. Szóval, írd ki az összes tulajdonságodat kis papírokra és fektesd le azokat egy asztalra. Nézd át, miket írtál fel, például: türelmes, türelmetlen, jól tűröm a monotonitást, megbízható vagyok, következetes vagyok, érzékeny vagyok, határozott vagyok, őszinte vagyok… Ha nem boldogulsz a feladattal, gondold át, hogy a munkád során milyen tulajdonságaidat használod. Ezzel már el fogsz tudni indulni.

Lépj egyet hátra az asztaltól és nézz rá messzebbről, ilyen sok mindenre tudsz támaszkodni adott helyzetekben. Vajon hogyan tekintenél valakire, akit szeretsz, ha ezek mind az ő tulajdonságai lennének? Azt gondolnád, hogy sok eszköze van a nehézségek leküzdésére, a céljai elérésére? Most már csak az a feladatod, hogy önmagadat is elismerd mindezért.

Az önbizalmad növelését eredményezi az is, ha összeírod az eddigi eredményeidet, döntéseidet, sikerélményeidet vagy ha figyelsz a testtartásodra. Emeld fel a fejed, mutassanak nyitottságot a mozdulataid. Ne görnyedve állj, hanem húzd ki magad, az állad álljon párhuzamosan a padlóval. Az is segít, ha háttal nekidőlsz egy falnak, hogy segítsen egyenesen állni.

Az önbizalom fejlesztése számos előnnyel jár, többek között:

 

  • Jobb döntéshozatal: Az önbizalom erősödése segít abban, hogy biztosabbak legyünk a döntéseinkben, és jobban meg tudjuk védeni az érdekeinket.
  • Jobb kapcsolatok: Az önbizalommal teli emberek könnyebben tudják kezelni a konfliktusokat, valamint javul az önkifejezésük, ami által javulnak az emberi kapcsolataik.
  • Jobb teljesítmény a munkában: Az önbizalom segít abban, hogy hatékonyabban tudjunk dolgozni, valamint könnyebben tudjuk kezelni a stresszt és a nyomást.
  • Jobb életminőség: Az önbizalom növekedése hozzájárul az élethez való pozitív hozzáálláshoz, valamint a boldogság és az elégedettség érzéséhez.
  • Erősödő önbecsülés: Az önbizalom növekedése segít abban, hogy jobban értékeljük magunkat, és erősödjön az önbecsülésünk.

Ezen okok miatt mindenképpen érdemes fejleszteni az önbizalmunkat, hogy az életünk minél jobb legyen, valamint hogy jobban tudjuk kezelni a kihívásokat és a nehézségeket.

Emlékezz arra az időszakra, amikor még nem érezted az önbizalmad hiányát. Milyen voltál? Milyen érzéseid voltak? Mennyire tudtad formálni az életedet?

A cél, hogy elhárítsd a jelenlegi gátló tényezőket, és újra stabil önbizalommal rendelkezz. Ha elakadsz az önbizalmad erősítésében, vagy szeretnél mihamarabb változtatni a jelenlegi állapoton, itt tudsz bejelentkezni önbizalomerősítő tanácsadásra. Megkeressük együtt a problémád forrását és személyreszabott stratégia alapján elérheted, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Szeretettel várlak!

 

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, mindfulness life coach

 

borítókép:pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr8618047356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása