6 tipp túlagyalóknak
2023. augusztus 06. írta: Lane

6 tipp túlagyalóknak

tippek_tulagyalasra.jpg

Ismered a stressz nyomasztó hatását? Meglehet, hiszen a stressz az életünk állandó kísérője, ugyanakkor nem kell, hogy eluralkodjon rajtunk. A stresszkezelés az egyik legfontosabb készség, amit érdemes elsajátítanunk, mert segít abban, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet éljünk.

Ha készen állsz arra, hogy megtanuld, hogyan lehet kezelni a stresszt és megtalálni az egyensúlyt, akkor olvass tovább!

STRESSZKEZELÉS TIPPEK TÚLGONDOLÁSRA

 

  • A stresszoldó természet.

     Egy séta a friss levegőn vagy egy teljes kirándulós nap a természetben feltölti az elmét és a lelket. Kapcsold ki a telefonodat, vagy legalább korlátozd, hogy milyen értesítésekkel bombázzon a pihenésed alatt és lépj ki a természetbe. Figyeld a madárcsicsergést, csodáld meg a növények világát, a növekedésüket, színpompájukat és lélegezz mélyet a friss levegő illatából. A természet ereje segít megnyugtatni a lelket és eloszlatni a stresszt, úgyhogy bátran kísérletezd ki, hogy téged milyen jelenlét nyugtat meg a szabad ég alatt.

    • Gyakorold a tudatos légzést.

     A stressznek nem lehet esélye, ha gyakran építed be a napodba a tudatos légzést, vagy a légzésmeditációt. A leghatékonyabb, ha nem csak tűzoltásra használod, hanem a kisebb feszültségeket is ezzel kezeled. Ülj le kényelmesen, és figyelj arra, ahogy be- és kilélegzel. Próbáld meg elcsípni a váltópontot, amikor a beáramló levegő kiáramló levegővé válik. Ez egyszerű, de hatékony módszer arra, hogy megnyugodj és a jelen pillanatra koncentrálj.

    • Mozgás.

    A mozgás nem csak az egészségünk szempontjából fontos, hanem segít csökkenteni a stresszt is. Válassz olyan mozgásformát, amit élvezel, legyen az futás, jóga, tánc vagy bármilyen más tevékenység. Ne csak nagyban gondolkodj, nem kell azonnal bérletet venned az edzőterembe, hanem otthon is át tudod mozgatni a porcikáidat. A rendszeres mozgás segít felszabadítani az endorfinokat, amelyek boldogságérzetet keltenek, erősebb lesz az állóképességed, energikussá válsz és az új hobbidnak köszönhetően új barátokra is szert tehetsz.

    • Beszélgess a barátaiddal.

     “Az igazi barát az, aki ott áll melletted, amikor úgy érzed, hogy összeomlottál, elsüllyedtél.”

    A barátok támogatása és a velük való megértő kapcsolódás is segíthet levezetni a stresszt. Beszélgess velük a problémáiddal, oszd meg az érzéseidet, és hallgasd meg a véleményüket. Egy jó barát segít könnyebbé tenni a terheket. Biztosan van valaki a környezetedben, aki képes felvidítani, amikor szükséges, vagy épp testhezálló számára a mély lelki beszélgetés. Ha nem egy személy tudja megadni mindkét igényedre a választ, akkor sincs semmi baj, hiszen azért széles a kapcsolati háló, hogy mindenkivel megtalálhassuk a közös hangot az aktuális élethelyzetre reagálva.

    • Tedd ki a fejedből, ami gyorsvonatként zakatol benne.

    A teendők és aggodalmak felgyülemlése és a megoldáson való szüntelen agyalás stresszt okozhat, pláne, ha a jelenben nincs is azonnali megoldás a problémánkra. Írj le minden fontos dolgot egy listára, hogy rendszerezd a gondolataidat. Írj ki minden kérdést, nyomasztó gondolatot, célokat, amiket szeretnél megvalósítani. Ha láthatod a feladatokat és célokat fekete-fehéren, könnyebb lesz mozdulni értük. Extra segítség, ha lebontod lépésről-lépésre a megvalósulás folyamatát, hogy minden nap egy kicsit megtehesss belőlük. Ez felszabadít.

    • Tanulj meg elengedni.

    Néha nehéz lehet, de fontos megtanulni elfogadni olyan dolgokat, amelyekre nincs befolyásunk. Elfogadni, hogy nem mindig van kontrollunk a dolgok felett, és elfogadva a kialakult helyzetet hagyjuk, hogy a beszűkültségből kiléphessünk, és megtaláljuk azt az egy pontot a jelen helyzetben, amire ráhatásunk van. nem tudunk indig jól járni az életben, de mindig van valami, amit tudunk tenni a kialakult helyzetben. Nem vagy sarokba szorítva, úgyhogy keresd meg azt a kis lépést, amivel ajtót nyithatsz a túlagyalás számára és kissé fellélegezhetsz a megfeszülésből.

    Összefoglalva, a stresszkezelés olyan készség, amit gyakorlással és odafigyeléssel megtanulhatunk. A természet, a tudatos légzés, a mozgás, a baráti kapcsolatok, a listakészítés és az elengedés mind olyan eszközök, amelyek segíthetnek megtalálni az egyensúlyt és boldogabban élni.

    Ne feledd, az élet olyan, mint egy hullámvasút, tele kihívásokkal és lehetőségekkel. A stressz része az életnek, de a stressz nem kell, hogy uralkodjon felettünk. Légy aktív, lépj ki a komfortzónádból, keresd a boldogságot és élvezd az életet!

    Ha úgy érzed, maga alá gyűrt a túlagyalás, vagy nem találod a kiutat az alvatlansággal, nyomott érzéssel járó élethelyzetedben, akkor szívesen segítek neked is. A tanácsadásról itt tudsz olvasni.

    Ma vagyunk a hátralévő életünkben a legfiatalabbak, érdemes megismerni és tudatosabbá tenni a viselkedésünket, hogy minél jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

    Laskai Nelli

    NLP tréner, házassági tanácsadó

     

    Borítókép: pexels.com

    A bejegyzés trackback címe:

    https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr2618187357

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    süti beállítások módosítása