Mutass példát: lépj ki a félelem örvényéből!
2014. augusztus 23. írta: Lane

Mutass példát: lépj ki a félelem örvényéből!

szuloi peldamutatas

Nem tartozom azokhoz, akik beleszülettek a digitális világba. Nekem gyermekként még misztérium volt a számítástechnika világa. Barátaimmal személyesen, telefonon vagy ha hosszabb elmesélnivalónk támadt, akkor levélben értekeztünk. Nem volt egyszerű, sem olcsó elérni azt, aki nem a mi városunkban élt. Mégis működött, működtünk.

Nem vagyok a technika fejlődése ellen, nem vagyok megrögzött Internet leértékelő, sőt kifejezetten hasznosnak találom sok esetben. Egy ideje viszont figyelem a ránk zúduló digitális információhalmaz bénító hatását. Nem csak magamon, másokon is.

Magam részéről igyekszem kimaradni a pánik - körből. A hatásvadász főcímeket is csak félszemmel, szűrővel fogadom. Mondhatod, hogy ez struccpolitika, hiszen kell, hogy a világban zajló szörnyűségekkel tisztában legyen az ember. Talán annyira igen, hogy tudd, mit nem szeretnél az életedben. Milyenné nem szeretné válni. Hogy lásd, mi hova vezet. De ne azért ismerd a félelmet, a kilátástalanságot, hogy aztán abba beleragadva éld a mindennapodat.

Ha valakinek tudsz segíteni, tedd meg, de ne engedd, hogy beépüljön más keserűsége a Te életedbe. Mert ha engeded, akkor nem tudsz neki segíteni. Ha téged is lehúz a problémájával, akkor nem fogod tudni felemelni őt. Te pedig biztos nem azért élsz, hogy másoknak segíts haragudni, gyűlölködni. Te is épp oly csodálatos vagy, mint akikre felnézel. Használd ki az Isten adta tehetségedet, empátiádat, kreativitásodat és segíts a környezetedben azoknak, akiknek jó szóra, bátorításra és szeretetre van szükségük. És kinek ne lenne?

A példamutatás aranyat ér. Fordulj mások felé nyitottan, kedvesen, még akkor is - vagy pont azért - ha úgy érzed, hogy te magad is kemény problémákkal küzdesz. A jótékony megnyilvánulás rád is pozitív hatással lesz. Mosolyogj, amikor csak teheted, csodálkozz rá a világ szép dolgaira, mert van ám bőven! Szülőként úgy érzem, hogy ezt a hozzáállást is meg kell mutatnunk a gyerekeinknek!

Egyszerű, ám hatékony módszer, hogy felemeld a napodat:

  • Reggel adj hálát azért, amid van! Sorolj fel mindent, ami jó az életedben.
  • A nap végén vezess naplót, és írd össze, hogy milyen jót cselekedtél aznap, milyen félelmedet győzted le, és mi újat tanultál.

Ne engedd, hogy magával ragadjon a félelem örvénye! Több vagy, mint gondolod.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr466944861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása