Távkapcsolat-gazdagító tippek
2015. október 20. írta: Lane

Távkapcsolat-gazdagító tippek

A nehezebb anyagi helyzetben lévő családok, illetve a vállalkozó kedvű fiatalok számára kecsegtető lehet a lehetőség, hogy külföldön magasabb órabért kaphatnak a munkájukért.  Minden élethelyzetnek megvan a maga nehézsége és előnye is az esetleges külföldi munkavállalás során, tekintve az életkorra, a családi állapotra, a szakmai képzettsége, a megszerzett tapasztalatra. Mégis, a legnagyobb előny a célország nyelvének ismerete, folyékony használata.

Gyakori formula, hogy a család férfi tagja egyedül vág neki a „kalandnak”, majd pár hónap múlva, ha már berendezkedett és feltérképezte a helyzetet, követi a családja is. Nyilván számos előnye van, ha valaki egyedül vág neki az ismeretlennek, de azért a távolság megviseli a családot. Persze, egy jól működtetett kapcsolat sok mindent kibír, de attól, hogy az egyik fél másik országban dolgozik, még nem mentesül a pár a kapcsolat mindennapos gondozása alól. A leggyakrabban használt távkapcsolat-fenntartó eszköz, a Skype, mely segítségével a család a földrajzi helyzettől függetlenül együtt tölthet néhány órát, igaz a monitor előtt ülve.

Táv-párkapcsolat működtetését segítő tippek:

  • A család tagjai minden nap (ha lehetséges) tartsák a kapcsolatot egymással, akár cseten vagy élőszóban.
  • A felek a beszélgetések alatt egymásra figyeljenek, ne görgessék közben az egeret és kattintgassanak! Ha nem alkalmas az időpont, inkább találjanak egy másik időpontot, amikor valóban egymásra tudnak figyelni.
  • A beszélgetések során legyen idő és elszántság türelmesen végighallgatni, hogy kinek hogyan telt a napja.
  • Elismeréssel beszéljenek egymás vállalásairól, munkáiról!
  • Ha a család férfi tagja utazott ki egyedül, a feleség ugyanúgy vonja be őt a családot érintő döntésekbe, mint előtte! Ne érezze kirekesztve magát!
  • Ne feledkezzenek meg egymás jeles napjairól, alkalmakról!

 

arosszehasonlitas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr758006683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása