Így alakítható ki az örömteli élet
2014. október 31. írta: Lane

Így alakítható ki az örömteli élet

A boldog életre nem várni kell, hanem működtetni azt.

A napokban indult útjára egy életkedv javító kezdeményezés, mely bárki számára nyitva áll, aki több pozitív élményt szeretne átélni, vagy éppen tudatos életmódra törekszik.A 21 napos Életöröm Program, ahogy a nevéből is sejthető, a regisztráció után 3 héten keresztül része lesz a jelentkező életének: napi egy, tematikusan felépített, jó ügyet szolgáló cselekedetre invitáló e-mail formájában.

Negatívról pozitívra

A program célja, hogy a stressz és a sok negatív impulzus által terhelt életünkben a figyelmünket gyengéden, de tudatosan a pozitív élmények megélése felé fordítsuk. Habár kevésnek tűnhet a napi egy kedves gesztus önmagunk és/vagy mások felé, de ne felejtsük el, hogy a tenger is apró vízcseppekből áll. Ha mi pozitív hozzáállással és segítőkészen, szeretetteljesen vagyunk jelen az élethelyzeteinkben, akkor azzal nem csak magunknak teszünk jót, hanem a környezetünknek is. Egyrészt, mert a gesztusaink eredményét ők élvezik, másrészt pedig egy olyan példát mutatunk, ami nem csak jó és helyes, hanem bárki számára kivitelezhető és vitathatatlanul pozitív eredményt hozó. Mi pedig büszkék leszünk magunkra, hiszen újra átvesszük a kontrollt az életünk felett, a kedves gesztus pedig mindig visszajut hozzánk.

A bűvös 21 nap

Azért három hetes a program, mert annyi idő elég ahhoz, hogy egy új dolgot megszokjunk. Ahhoz, hogy életformává minősüljön, ennél több kell. Például, hogy elköteleződjünk egy tudatosságra épülő életmód mellett. Már belegondolni is elképesztően jó érzés, hogy ha a programban résztvevők napi egy odafordulással képesek pozitív irányba változtatni valaki életét, akkor egy ilyen projekt széles körben való elterjedése milyen óriási életkedv és életminőség javulást képes tömegesen előidézni.

Jót, s jól

A program során a napi egy javaslat a szeretet, a megbecsülés és a megbocsátás köré épül, és olyan megvalósítási területeket céloz meg, mint a család, önmagunk, az idősek, a közszolgálatot végző emberek, a közvetlen környezetünkben élő emberek, a környezet-, vagy az állatvédelem.

Az eddigi résztvevők visszajelzéseiből is kiolvasható, hogy az emberek szeretnek jót tenni, jól lenni. Mint ahogyan az is egyértelműen látszik, hogy a kettő összefügg egymással, és az is egy jóleső tapasztalat, hogy sosincs késő a régi, ma már nem jól működő szokások lecserélésére.

A programba a 21nap.boldognaklenni.hu oldalon lehet regisztrálni. Kortól és nemtől függetlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr526944897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása