Így hangolódj össze újra a pároddal!
2024. január 15. írta: Lane

Így hangolódj össze újra a pároddal!

partanacsadasonlinegyorsan.jpg

A mai téma minden párkapcsolat alapját képezi, mégis gyakran elhanyagoljuk: az egymásra hangolódás és a szeretetnyelv fontossága. Talán sokan gondolják, hogy ezek csak szép szavak, azonban ezek a kulcsok ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú távon is virágozzon. Hiszen a kapcsolat elején minden könnyen megy, mert erős az egymás iránti érdeklődés, és ez elég ahhoz, hogy a kötődés létrejöjjön. De mi tartja meg az elköteleződést hosszú távon?

Szeretetnyelvek használata

Az egymásra hangolódás nem csak az érzelmek összehangolását jelenti, hanem azt is, hogy időt szánunk arra, hogy egymás világába belelássunk és figyelembe vegyük azt a mindennapi interrakciók során. Felteszünk kérdéseket, érdeklődünk, megosztjuk egymással a mindennapi élményeinket. Ennek révén mélyebb kapcsolatok születnek, és megértjük egymást még a szavak nélkül is.

A szeretetnyelv pedig olyan, mint egy titkos kód, amelynek ismerete segít abban, hogy hogyan érezze magát a partnerünk igazán szeretve. Van, aki a szavakon keresztül éli meg a szeretetet, másnak a fizikai érintés a fontos, esetleg az együtt töltött minőségi idő. És persze, ne felejtsük el az ajándékozás és a segítő szolgálat szerepét sem. Fontos megismerni és tiszteletben tartani egymás szeretetnyelvét, mert ebben rejlik a mélyebb kapcsolatok titka. Ha nem olvastál még a szeretetnyelvekről, akkor most csak röviden: 5 szeretetnyelvet kategorizálnak, melyek a testi érintés, az elismerő szavak, a szívesség, az ajándékozás és a közös minőségi időtöltés. Minden gesztus jóleső lehet a társunktól, azonban mindenkinek van egy, vagy kettő ebből, amelyik kiemelt helyet kap, és amiből azt érzi, hogy fontos és különleges személy a partnere számára.

De mi történik akkor, ha valami mégsem működik? Mi vezet ahhoz, hogy a felek nem jól szeretik egymást? Az egyik leggyakoribb ok az, amikor elhanyagoljuk az egymásra hangolódást. Elfogadjuk a másik jelenlétét, de már nem figyelünk oda eléggé egymásra. A kapcsolat egy idő után szürkülhet, és elhomályosulhatnak azok a dolgok, amik kezdetben varázslatosnak tűntek. A hiányérzet pedig frusztráltságot és távolodást idéz elő.

Meg lehet javítani egy párkapcsolatot?

A párkapcsolati problémák kijavítása azonban nem lehetetlen. Az első lépés mindig az őszinte kommunikáció. Beszéljétek meg, mi hiányzik, mi zavar, és próbáljátok megérteni egymás szükségleteit. Az egymásra hangolódás és a szeretetnyelvvel való foglalkozás nemcsak a kapcsolatotokat, de saját magatokat is gazdagítja majd. A megfelelő, szeretetteljes és őszinte kommunikáció feltétele az a bizalom és biztonság, hogy merünk megnyilvánulni, merjük felvállalni az igényeinket, érzéseinket, mert tudjuk, hogy nem ér érte bennünket semmiféle hátrány, retorzió.

Ha újra egymásra akartok hangolódni a párotokkal, ne felejtsétek el az egymásra figyelést gyakorolni minden nap. Talán nem mindig lesz könnyű, de megéri a fáradozást. A kezdeti lángolás, elköteleződés, közelség csak a kapcsolat elején jön magától, később már tenni kell azért, hogy meg is maradjon.

Ha szeretnéd, hogy segítsek nektek is, hogy mihamarabb újra egymásra hangolódjatok, akkor a közeledést segítő gyakorlatokért itt tudjátok beírni a naptáramba magatokat. Olvasok a tanácsadásról -->

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, NLP tréner

 

borítókép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr2718303671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása