Így viselkedik egy boldog ember
2014. december 17. írta: Lane

Így viselkedik egy boldog ember

boldogember1.jpgHogy mit jelent a boldogság? Talán mindenki másképp fogalmazza meg, de egyben azt hiszem, mindenki egyetért: akkor lehet boldog az ember, ha békében él önmagával és a világgal. 

Vannak, akik alapból elutasítják a boldogság létezését, és vannak, akik hirdetik, mert saját bőrükön tapasztalták, hogy működtethető az élet akkor is, ha azt nem panaszkodással, nem a hiányok sorolásával töltjük meg. Megélhetjük a napjainkat úgy is, hogy az eredményeinkre fókuszálunk. És ez nem azt jelenti, hogy letagadjuk a rossz élményeinket, nehézségeinket. 

Aki boldogan él, az nem attól boldog, hogy nincs problémája, nincsenek megoldandó feladatai. Attól boldog, hogy amit gondol, amit mond és amit tesz, az összhangban van önmagával és a céljaival. Nem trükközik, hogy kedveljék, hogy elfogadják, és nem játszmázik, csak azért, hogy neki legyen igaza. Ő akkor is békében él, ha nem hirdeti minden mondatában, minden történetében a saját jóságát.

A boldog ember rendet tesz maga körül. Nem csak a fizikai síkon, de a lelki síkon is. Őszintén kommunikál, nem sérti más szabadságát, szeretetteljesen, konstruktívan jelöli ki a saját határait, kreatívan áll az életéhez. Képes együttérezni másokkal, de nem adja át magát más problémájának, hiszen akkor nem tudna segíteni. Tud hálát adni a meglévő dolgaiért, a körülötte élőkért, önmaga és a világ létezéséért. Jótékony akciókban vesz részt, hiszen tudja, ha ezen a mezőn is mozog, akkor a saját szabadságát, a saját jóságát éli meg. Megengedi magának, hogy pihenjen, ha elfárad, és kikapcsoljon a napi rohanásból, ha feltöltődésre vágyik.

És hogy essen szó a rosszabb napokról is: a pozitív hozzáállással bíró ember nem éli meg kudarcként, ha valami nem az elképzelése szerint alakul. Bízik önmagában, van hite abban, hogy bármi jön is, képes lesz megoldani. Ha nem is egyedül, de segítséget kérve.

Esténként pedig nyugodt lelkiismerettel hajtja álomra a fejét, mert mindent megtett, amit megtehetett.

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

(Most ajándékokkal!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr236987455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása