Célmegvalósítás tervezéssel
2015. január 04. írta: Lane

Célmegvalósítás tervezéssel

motivalo_gondolatok_.jpgÁlmodozol vagy tervezel?

“Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” (Seneca)

Vége az ünnepeknek, jönnek a dolgos hétköznapok. Az elmúlt napokban talán egy kicsit  - szándékosan, de – megfeledkeztünk a gondjainkról. Félretettük őket, hogy nyugodtan, örömmel ünnepelhessünk.

Megszokások, szokások

Újévi fogadalom gyanánt vannak, akik elhatározzák, hogy szakítanak régi és talán rossz szokásaikkal, és egy rakás újat vesznek fel, ami következtében sokkal erősebbek, okosabbak, fittebbek lesznek és talán gazdagabbak is.  Ezzel óvatosan kell bánni, hiszen nem tudunk gyökeresen megváltozni egyik napról a másikra és ez szomorúságot okozhat. Türelmetlenségünkben pedig nem fogjuk tudni élvezni a jelen által nyújtott ajándékokat.

Ahhoz, hogy a régi szokásainkat tartósan újak írják felül, lassú léptekben kell haladnunk.  

Tervezz, hogy láss!

Nagyon jó módszer a tervezés. Ha megtervezzük a 2015-ös évünket, akkor meglátjuk azon dolgok hiányát, amik megszerzése szükséges a célunk megvalósításához.  Ez pedig nagy segítségünkre lesz az év folyamán. 

Mikor összeírtuk a kívánságainkat a munka, a párkapcsolat, az önfejlesztés terén, akkor veszünk  egy újabb nagy levegőt és feltérképezzük mindazt, ami a megvalósuláshoz kell.  Az elszántabbak ilyenkor még a várható akadályokat is összeírják, hogy előre felkészüljenek. A megvalósítás mikéntje sokszor még nem világos ilyenkor, de ha kellő hittel rendelkezünk, akkor, mikor itt lesz az ideje, le fog tisztulni.

A bűvös 6 lépés

Tehát, amit le kell írnod a táblázatodba:

1, Jelenlegi helyzet

2, Elérni kívánt helyzet

3, Szükséges változtatások, konkrét lépések, prioritás

4, Várható akadályok

5, Akadályok lehetséges kiküszöbölése, megoldása

6, A lépések határideje

Hidd el, hogy ha elkészíted a tervedet és haladsz rajta, ha minden nap csak egy kicsit is előremozdítod az ügyedet, akkor növekedni fog az önbizalmad, energikusabb, jobb kedvű leszel. Ha a célod és a személyiséged összhangban van, akkor az ráterel téged a boldogság útjára.

A Boldognak lenni című könyvemben még több motiváció és módszer található a terveink megvalósításához. 

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami segít, hogy 2015 a Te éved legyen? Lepd meg magad (vagy egy barátodat) a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

                                                                                                         

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr607039821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása