5 dolog, amivel boldogabbá tehetjük a párunkat
2015. május 15. írta: Lane

5 dolog, amivel boldogabbá tehetjük a párunkat

boldoghazassagtitka.jpgSzerencsés helyzet az, amikor a párkapcsolat valamelyik résztvevőjében megfogalmazódik a kérdés, hogy mivel tehetné boldoggá, boldogabbá a társát. Gyakran fordulnak hozzám párok azzal, hogy a gyerekek megszületése után, a férfi – női kapcsolatuk háttérbe szorulása miatt egysíkúak, közömbösek a házasságban töltött napjaik. 

Szeretem őt, csak

Egy ilyen időszakban a felek nem éreznek gyűlöletet egymás iránt, de inkább lakótársi-baráti a viszonyuk, mintsem férfi és női vonzalomról beszélnek. A szeretet még jelen van, noha nem izzik a levegő, és beláthatatlan távolságra menekült a szenvedély is, mégis szeretik egymást, és nem akarnak külön költözni. A hiányérzetüket gyakran a legkönnyebben, leggyorsabban egy külső kapcsolat vagy egy pótszer, pótcselekvés enyhíti számukra. És ettől még nagyobb lesz az otthoni káosz.

Mit tegyek, hogy a párom boldogabb legyen?

1, Figyeljen a társára! Amikor beszélgetnek, akkor ne máshol kalandozzon a gondolata, hanem arra összpontosítson, amit a társa mond! Ne babrálja a telefont, a számítógépet, ne bámulja a tévét! Gyorsan kiderül, ha csak alibizik és az még jobban kettéválasztja önöket majd.

2, Kedveskedjen a társának! Naponta legalább egyszer tegyen egy olyan gesztust a társa felé, melyből szeretettnek fogja érezni magát.

3, Érdeklődjön a párja baráti társasága, munkája, hobbija iránt! Legyen kíváncsi, hogy mivel tölti a szabad idejét, milyen könyvet szeret olvasni, milyen zenét szokott hallgatni! Lehetőség szerint ne értékelje le, még ha nem is egyezik az ízlésük!

4, Éljenek a minőségi időtöltés lehetőségével! Javasoljon közös programokat, mely mindkettejük számára előnyös és olyan élményt nyújt, melyről később beszélgetni tudnak.

5, Csábítsa el, hódítsa meg párját napról – napra! Mondja el, hogy milyen szépnek tartja, mennyire örül annak, hogy együtt vannak, és milyen sokat jelent Önnek.

 Sok kapcsolat úgy ér véget, hogy a felek nem is tettek meg mindent egymásért, a kapcsolatukért. Később, elválásuk után pedig évekig rágódnak azon, hogy mi lett volna, ha… Vádolják önmagukat, keseregnek, ami negatívan befolyásolja az egészségi állapotukat.

 A múltban nem lehet élni, és a jövőben sem, tehát egyetlen nap van, ami a miénk: a mai.

 

További önbizalom-erősítő, párkapcsolat-javító módszerekért, kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr617461346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása