Mit tegyünk panaszkodás helyett a boldog életért?
2015. november 09. írta: Lane

Mit tegyünk panaszkodás helyett a boldog életért?

egeszsegeseletmod.jpgAmikor úgy érezzük, hogy az egész világ összefogott ellenünk, amikor nem találunk egyetlen biztonságot nyújtó zugot sem az életünkben, akkor nehéz tudatosnak maradni és elkönyvelni a jelen kényelmetlen helyzetünket a saját döntéseink következményeként, főleg önostorozás nélkül. De ne felejtsük el:minden, ami a jelenben történik, az a múltban hozott döntéseink, a múltbéli vetéseink aratása.

Nehéz lehet eleinte a tudatos életmód, a pozitív gondolkodásmód mindennapos gyakorlása, de könnyít az aktuális helyzetünk feldolgozásában, kezelésében. Például, ha felmondtunk a munkahelyünkön, mert túl stresszes volt a környezet számunkra, akkor, ha ennek következményeként bizonytalanságban érezzük magunkat, vagy ha egy kicsit nehezebb lesz esetleg anyagilag a következő pár hét vagy hónap, akkor ne erősítsük magunkban azt, hogy az élet rossz, és pláne ne kezdjük okolni magunkat a döntésünkért. Jusson eszünkbe, hogy miért hoztuk meg a döntésünket!  Lássuk a célunkat, mindazt, aminek reményében változtattunk az eddigieken. Vegyük figyelembe, hogy a szabadságunk, az egészségünk, a nyugodt életünk érdekében léptünk ki a munkahelyünkről, és idézzük fel azt az erős hitet, ami támogatott bennünket.

A következő lépés

Ha elfogadtuk a jelen helyzetet, és készek vagyunk felhagyni a panaszkodással, akkor már csak az marad hátra, hogy tegyünk újabb lépéseket a boldog életünkért. Hozzunk olyan döntéseket, melyek közelebb visznek az álmainkhoz, a vágyainkhoz! Nem kell félni attól, hogy valami nem sikerül, hogy esetleg kevésbé jó döntést hozunk! Ha ez bekövetkezik, akkor majd újra lesz lehetőségünk választani, dönteni. Csak tartsuk magunkat mozgásban.

Miért érdemes felhagyni a panaszkodással?

Például azért, mert amikor panaszkodunk és elméleteket gyártunk arról, hogy minek, hogyan kellett volna történnie, az egyenlő a múltban barangolással. Semmi értelme, mert leköti a jelenünket, pedig a jelen pillanatokban hozott döntéseink fogják meghatározni a jövőbeli tapasztalásunkat.

Nézzünk előre!

A boldog életet élő emberek nem keseregnek a múlton, nem panaszkodnak, nem rettegnek a jövőtől. Sokszor döntenek, és elfogadják, hogy a döntéseik következményeként egyszer nyernek, egyszer tanulnak.

 Nem tudjuk, hogy meddig ébredünk fel, melyik lesz az utolsó napunk, éppen ezért nagy luxus elfecsérelni a jelenünket szomorkodásra, mérgelődésre,”mi lett volna, ha” típusú elmélkedésre. Ehelyett élvezzük a jelen ajándékait, legyünk kedvesek magunkhoz és másokhoz, segítsünk, ahol tudunk és bátran tegyünk lépéseket önmagunk megvalósításáért!

 

További életminőség-javító (megbocsátás, elengedés, önbizalom) tippért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című, önbizalom-erősítő és párkapcsolat-javító életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr548065972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása