Így találj megoldást a problémáidra a természet segítségével!
2016. március 20. írta: Lane

Így találj megoldást a problémáidra a természet segítségével!

termeszetjaras.jpgMa van a boldogság világnapja, mindemellett a Tavaszi napéjegyenlőség is. A természetjárás több szempontból is jó megoldás, ha az ember nyugalmat keres, szeretne egyedül lenni a gondolataival, szeretne megoldást találni problémáira és ezért arra vár, hogy meglássa a következő lépést.

Vannak párok, akik a nehezebb beszélgetéseiket séta alkalmával ejtik meg, hiszen a megszokott környezetből való kiszakadás, a beszélgetés közbeni mozgás oldja a feszültséget.

Sok mindent lehet csodálni, amit a természet ad nekünk: a színeket, az összhangot, azt, ahogyan a növények fejlődnek a természet teremtő erejének segítségével. Nem kell noszogatni őket, nem hasonlítgatják magukat a másik virághoz, nem félnek, hogy lemaradnak valamiről, vagy, hogy leértékelik őket. A saját csodálatosságukért vannak, és hogy létezésükkel részt vállaljanak az élet körforgásában.

Ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, ha nem tudsz dűlőre jutni egy – egy problémádat illetően, menj ki a fák és a virágok közé! Hallgasd, ahogyan a madarak csiripelnek, figyeld, ahogyan a téli visszavonulásból éled a természet! Fordítsd arcodat a napsugarak felé, és érezd melegségét! Alkalmazd a hálatechnikát, sorold fel a téged körülvevő jó dolgokat, az eredményeket, amit magadnak köszönhetsz!

Fogalmazd meg, hogy mi bánt, keresd meg az okát, és vizualizáld, hogyan szeretnéd érezni magad.  Ha valami nyomaszt, akkor tudsz kilépni leggyorsabban belőle, ha nem másokat okolsz érte, hanem meglátod, hogy te miként voltál jelen a folyamatban. Azért bántottak meg, mert hagytad magad? Félsz kiállni magadért? Esetleg félsz a változástól?
Ne táplálj haragot mások vagy magad irányába! Ami volt, az megtörtént. Most, a jelen percben eldöntheted, hogyan legyen tovább. 

Vizsgáld meg a gondolataidat, a szokásaidat, mindazt, ami oda vezetett, ahonnan most tovább akarsz lépni. Írd össze, hogy miben van szükség változásra, és hogyan érheted azt el. Lásd magad előtt a pozitív végeredményt, arra gondolj, amit meg szeretnél tapasztalni, ne arra a múltbéli történésre, ami fájdalmat okoz.

A múlt eseményeinek áldozata akarsz lenni, vagy a nyugodt, örömteli jövőd előidézője? 

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb. Használd jó dolgokra a gondolataidat!

További önbizalom - növelő, párkapcsolat - javító írásért kattintson a blogra!

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm program,
Boldognak Lenni Könyvek szerzője (Összhangban lenni, Boldognak lenni, Két férfi között)

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr498506092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása