Ezeket biztosan tudnod kell a sikeres életed megteremtéséhez
2018. január 08. írta: Lane

Ezeket biztosan tudnod kell a sikeres életed megteremtéséhez

Sokan nem látják a saját értékességüket, különlegességüket, szerethetőségüket – és évekig harcolnak azért, hogy valaki megmutassa számukra mindazt, ami ott van a szemük előtt, csak nem merik észrevenni és megállni egy pillanatra, hogy megéljék: Megcsináltam. Ez vagyok én. Hála és köszönet érte.

19bc5758dbd4b9b5a00d848179d1b6db.jpg

A sikeres élet nem pottyan az ölünkbe. Nem kopog be senki az ajtón, hogy meghozta az élethosszig tartó csodacsomagunkat, és innentől semmit nem kell tennünk, hogy az életünk jobb legyen, hogy megfejlődjük, amit meg kell. Célravezetőbb, ha felelősséget vállalunk azért, amit mi megtehetünk a változásért. Ahogy az Építed vagy rombolsz? című könyvemben is összegyűjtöttem több példán keresztül is a sikeres megoldásokat, ebbe a cikkbe is hoztam segítő gondolatokat. Hidd el, ha foglalkozol az ügyeddel, előrelépést fogsz tapasztalni.

A változás 3 lépése:

  1. Felismerem, hogy ami most van, az számomra nem jó, és elismerem, hogy én tehetek a változásért.
  2. Döntök, hogy megszerzem a hozzávaló tudást, eszközt, hogy változtatni tudjak.
  3.  Cselekszem.

Néhány segítő gondolat, hogy elindulj a változás útján:

  1. Minden gondolat teremt. Ha nem is azonnal manifesztálódik, de ott lesz megbújva a beszédedben, érzéseidben, cselekvésedben, reakcióidban, és ennek a szűrőjén keresztül éled az életedet.
  2. Az állító gondolat erősebb a változás szempontjából, mint a tagadó.
  3. Automatikusan reagálunk az életünkbe érkező történésekre, ezért érdemes felülvizsgálni a működésünket, és megismerni, hogy mit, miért teszünk, hogy lecserélhessük azokat a szokásainkat, melyek nem visznek előre, nem illeszkednek az életfeladatainkhoz.
  4. Az érzés nagyon fontos a teremtéshez. Ha nem tudod előre elképzelni, hogy már valami vágyott dolog megvalósult az életedben, akkor kezdd azzal, hogy abba helyezkedsz, hogy mit tennél, milyen lennél, mit éreznél, ha megtörténne.
  5. Mitől érzed jól magad? Milyen cselekvés dob fel? Mi az a tevékenység, az a témakör, ami közben elkap a FLOW és a helyeden érzed magad?
  6. Az életed megteremtéséhez szükség van vágyra, ez indítja el a változást, a hitre, hogy meg is kaphatod azt, és a befogadás, meglátni, ha valamilyen formában már teljesült is.
  7. Fókuszálni arra, ami a célod, amit akarsz megtapasztalni, és tudni levenni a reflektorfényt a nem kívánt eseményekre koncentrálásról.
  8. A kétség megjelenése jó, mert jelzi, hogy hol, miben kell fejleszteni magad a vágyott életed eléréséhez.
  9. Mindig csak egy napot akarj megcsinálni az új szokással. Mindig csak a mai napot akard megtenni másképp, mint eddig tetted.

Hiszem, hogy ha ezeken átrágod magad, ízlelgeted ezeket a gondolatokat, és rávetíted az életedre, akkor meglátod, hogy mely területeken kell lépned, hova kell új megoldást, módszert keresni a változáshoz. Hiszen, amit és ahogyan eddig tettél, az eddig hozott téged el. Az most a jelened.

A hogyan? kérdésre pedig mindaz a segítő gyakorlat adja meg a választ, amit képes vagy megtenni a változásod érdekében.

Kattints ide az ingyenesen letölthető céltervező füzethez! -->

 

Laskai Nelli
életöröm tréner, házassági tanácsadó
a Boldognak Lenni könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr7413558983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása