A hűtlenség feldolgozása
2018. március 19. írta: Lane

A hűtlenség feldolgozása

Nem tudok pontos számadattal szolgálni, hogy az elmúlt évtizedekhez képest nőtt-e, és ha igen, mennyivel a házasságtörések száma. Már csak azért sem, mert ez az a terület, amely tabu, vagy épp a legnagyobb hazugságot hívja elő. A nők jobban titkolják, a férfiak pedig magasabb számot mondanak – haveri körben. Ezek nyilván régi időkre vezethető vissza. Az egyenlőtlen megítéléshez.

pexels-photo-248016.jpeg

Az viszont biztos, hogy napjainkban nagyon könnyű viszonyt létesíteni valakivel, és nagyon könnyű lebukni is a párunk előtt. Az engem megkereső párok, vagy egyének a hűtlenség megtörténte, vagy még fennállása alatt csak akkor jönnek el, ha véletlenül felszínre jutott a dolog, és bár nem akarnak kilépni a házasságból, de valami gyógyírt keresnek arra a mérhetetlen fájdalomra, amit az árulás okozott. De nem csak a megcsalt fél szenved, hanem a hűtlen is, hiszen – bár legtöbbször nem bánják meg a tettüket, azt azért nagyon tudják sajnálni, hogy a párjuknak ekkora fájdalmat okoztak, és hogy ilyen zűrzavar keletkezett a kapcsolatukban. A hűtlenség feldolgozásának első lépései elég negatív légkört okoznak az otthonukban. Sírás, kesergés, vádaskodás, játszmák…

A hűtlenség lehet ugródeszka is akképp, hogy végre felszínre kerülnek a szőnyeg alá söpört sérelmek, hiányok. Hiszen csak akkor lehet megjavítani valamit, ha tudunk a problémáról. Ugyanakkor az is igaz, hogy ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel a helyzet kialakult, nem fogják tudni megoldani. Kell, hogy legyen egy szemléletváltás, egy hozzáállásbeli váltás, hiszen az a gondolkodás, az a szokás, ami eddig volt, az erre az eredményre tudott vezetni.

Segítség az otthoni közöny, szexuális blokk feloldásához --->

Néhány gondolat a hűtlenség feldolgozásához, ha a pár együtt akar maradni:

  • ha már kiderült a hűtlenség – beszélni kell róla
  • döntést kell hozni mindkettejüknek, hogy együtt maradnak, és mindent meg fognak tenni a javításért
  • a megcsalt fél olyan kérdéseket tegyen fel, melynek a válaszait fel fogja tudni dolgozni, és amelyek a továbblépésben segítik őt (a milyen volt vele az ágyban helyett pl.: mit adott a viszony, amit itthon nem találtál meg?)
  • a hűtlen fél legyen türelmes a sérülést szerzett, megcsalt féllel szemben
  • a megcsalt fél pedig a felhánytorgatás helyett előremutató gondolatokat próbáljon választani, akarja megérteni, hogy mi hiányzott a társának
  • a bizalom újraépítésében mindkettőjüknek részt kell vállalniuk, és teljesíteni a vállalásukat
  • mindketten akarják rendbe tenni a kapcsolatot, és keressék a lehetőségeket a bizalom építésére
  • használják a szeretetnyelvet, értsék meg egymás érzéseit, és legyenek figyelmesek egymásra

Nem csak a párkapcsolat működésének elemeit, lépéseit, javító gyakorlatait kell megismerni, és működtetni, hanem a hűtlen és a megcsalt félnek is szüksége van egy önismereti fejlesztésre, hiszen tudnia kell, hogy mi mit vált ki belőle, és miért azt. És ugyanígy képet kell, hogy kapjon a társának az igényeiről, vágyairól, viselkedési mintáiról.

Így könnyebben fogják átlátni a helyzetet, a reakciókat, az előremutató lépéseket.

Ha szeretnél segítséget kapni az életed feljavításához:

Tanácsadásra jelentkezés –>

Az Összhangban lenni című könyv (e-bookban is) segít a hűtlenség feldolgozásában, önmagunk és a kapcsolatunk feltérképezésében. Feladatlapokat tartalmaz, hogy megismerjük a saját párkapcsolati vágyunkat, mit is keresünk a kapcsolatban, lássuk, hogy mire vágyunk.

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5713753354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása