Hogyan legyél jól egy nehéz élethelyzetben?
2019. október 18. írta: Lane

Hogyan legyél jól egy nehéz élethelyzetben?

Ahogy haladunk előre az időnkben, annál több tapasztalással gazdagodunk. Hol jó, hol rossz periódusban találjuk magunkat. Néha mi magunk okozzuk a kellemetlenséget, olykor mások döntése van ilyen hatással ránk, de az biztos, hogy gyakran valamilyen módon mi is benne vagyunk a nehéz élethelyzet megteremtődésében, tettünk, vagy épp nem tettünk valamit, ami a körülményünkhöz vezetett.

pexels-photo-2748091.jpeg

Mit lehet tenni, ha nyúzottnak érezzük magunkat, ha kilátástalannak találjuk a helyzetet, amibe kerültünk?

A válás környéki állapot, egy hűtlenség felszínre kerülése egy erősen megterhelő időszak mindkét fél, és ha vannak gyerekek, akkor az ő számukra is. Szintén stresszes állapot, ha valakinek felmondanak a munkahelyén, vagy megbetegszik. Ezek mind olyan történések, amelyeken a jelenben már fordítani legtöbbször nem lehet, ezért alkalmazkodnunk kell hozzá, és a lehetőségekhez képest a legjobbat remélni benne.

Néhány gondolat, ami segít, hogy átvészeljünk egy nehezebb időszakot:

1, Minden átmeneti

A jó is és a rossz is egy átmeneti időszak, ezért ha jó passzban vagyunk, érdemes hálával jelen lenni benne, ha meg nehezebb időszak köszönt be, akkor pedig azt szem előtt tartani, hogy ez sem lesz örökké, előbb-utóbb jön a felemelkedés a mélypontról.

2, Mindenkinek visszafelé számol az óra

És ettől nem kell megijedni, inkább azt kellene kivenni belőle, hogy tudjunk a jelenben élni, képesek legyünk egy mindfulness életmódot kialakítani. Ezt lehet gyakorolni, és kialakítani egy olyan életet, amelyikben képesek vagyunk rácsodálkozni a természetre, a világ pozitív dolgaira, és hálásak lenni azért, amink éppen van, és kedvesnek lenni másokhoz és önmagunkhoz.

3, Amire fókuszálsz, azt fogod megtalálni, meglátni az élethelyzetedben.

Ha sikerül egy kicsit távolabb lépned a problémádtól, és meghatározni egy olyan célt, ami nem függ más ember szándékától, hanem te tudsz érte tenni, akkor lépj arra az útra, és ez a megvalósítandó cél lebegjen a szemed előtt. Ha a helyzetben áldozatnak látjuk magunkat, akkor keserűek lesznek a napjaink, szerencsétlennek fogjuk érezni magunkat. Ha sikerül áthelyezkednünk arra a nézőpontra, hogy ahhoz képest milyen szerencsés életünk van, akkor a pozitív körülményeket, érzéseket fogjuk jobban észrevenni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincs terhelő körülményünk, csak azt, hogy minden pakkban jár, azaz mindenben ott a jó és a rossz láthatósága is. Rajtunk múlik, hogy melyiket akarjuk észrevenni.

4, Erőforrásaink

Ha nehéz helyzetben vagyunk, érdemes elővenni egy papírt, és egy tollat, és listát írni azokról a helyzeteinkről, amikor szintén nagyon kellemetlenül éreztük magunkat, és mégis megoldottuk azt, vagy jól jöttünk ki a helyzetből. Írjuk össze, hogy melyek azok a tulajdonságaink, amelyek segítenek bennünket a válságban, és kik azok az emberek, akikre számíthatunk ebben az időszakban.

 

 Laskai Nelli

házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr1515232578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása