5 tipp, hogy legyen energiád változtatni
2023. február 01. írta: Lane

5 tipp, hogy legyen energiád változtatni

hogylegyekenergikus.jpg

A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az energiahiányunk okán a számunkra fontos területekre nem jut elég hajtóerő. Általában ez a terület mi magunk vagyunk.

“Nincs erőm változtatni”

 

Ha te is azt érzed, mint sokan mások, hogy az energiád fogytán van, akkor a felsorolt pontok alapján átstrukturálhatod az életedet, hogy legyen energiád azokra a feladatokra, melyek előreviszik az életedet a sordródás helyett.

  • Szabályozd, hogy mennyi figyelmedet veszi el a telefonon érkező jelzésáradat. Amelyik platformon nem elengedhetetlen jelen lenned a nap 24 órájában, akkor annak jelzőhangját nyugodtan le is kapcsolhatod. Majd később elolvasod, ha már elintézted a számodra fontos és sürgős feladataidat.

  • Olyan embereknek adj bőkezűen az idődből, akik emelnek, de legalább nem húznak le téged.

  • Tanuld meg felismerni az igényeidet. Ez nem mindig megy könnyen, főleg, ha arra tanultál rá gyerekként vagy előző kapcsolataidban, hogy akkor vagy szerethető, ha eleget tettél már másokért.

  • Tartsd kincsnek az idődet. Ha valamit el tudsz intézni kevesebb idő alatt, tégy úgy. Ha segítséget kérve időt és energiát spórolsz magadnak, akkor ne szabotáld magad, vigyázz a kincsedre.

  • Tanulj meg pihenőidőket beiktatni a nap folyamán. Ha nagyon húzós a munkád, sok energiát kivesz belőled, vagy szétaprózódsz a sok tennivalótól, akkor segíteni fog neked a mindfulness technika. Szakadj ki néhány percre a rohanásból és vedd sorra, hogy az érzékszerveid mit érzékelnek. Lazítsd el a válladat, tetőtől talpig lazulj el, centiről centire a fejed búbjától a lábfejedig. Érezd, ahogy a megfeszült izmaid lejjebb ereszkednek és megpihennek. Pár perc kikapcsolás is energiával tud feltölteni.

Ha te is megszoktad már, hogy feszíted a határaidat, akkor a lazítás nehezen tűnhet beilleszthetőnek, de minél inkább úgy tűnik, hogy nincs időnk vagy energiánk lazítani, valójában annál nagyobb szükségünk van rá.

Jó kikapcsolódást kívánok!

Ha szeretnéd, hogy minél rövidebb idő alatt eljuss a megrekedésből a sikeredet jelentő változáshoz, ITT tudsz időpontot egyeztetni a hozzád illő tanácsadásra.

 

Laskai Nelli,
házassági tanácsadó, mindfulness life coach 

 

 

Borítókép: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4818038834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása