Az önbizalomerősítés 5 lépése
2023. június 15. írta: Lane

Az önbizalomerősítés 5 lépése

onbizalomerosito_lepesek.jpg

Az önbizalom a saját képességeinkben való bizalomként is megfogalmazható. Bármilyen nehéz életfeladatot is kapunk, meg fogunk küzdeni vele valahogyan, és ez a bizonyosságérzés erősíti a belső békét, de sugárzik a külvilág felé is. Ez az önmagunkba vetett hit segít bennünket abban, hogy lépésenként haladjunk az általunk választott úton.

Akinek van önbizalma, mer belevágni új dolgokba, nem szabotálja magát csak azért, mert fél az esetleges kritikától. Pozitív önértékelése bátorságában támogatja.

Az önbizalom megszilárdítása nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem egy belső munka eredménye, amelyben megismerjük az erőforrásainkat, függetlenítjük magunkat mások toxikus megjegyzéseitől, olyan gondolkodásmódot és szokásokat alakítunk ki, amelyek erősítik a magunkba és a céljainkba vetett hitünket.       

Az önbizalom fontos szerepet játszik az egyéni boldogság és a sikerek elérésében. Több olyan helyzet van, amelyekkel hozzájárulhatunk az önbizalom növeléséhez.

ÖNBIZALOMERŐSÍTŐ LÉPÉSEK

 

1. Célkitűzések. Amikor kitűzöl egy célt, és azt eléred, az hatalmas lökést adhat az önbizalmadnak. Amikor sikerélményeket tapasztalsz, bebizonyítod magadnak, hogy képes vagy valós eredményeket elérni. Kezdd kisebb célokkal, majd fokozatosan növeld azokat, majd ahogy egyre több célt teljesítesz, az önbizalmad is fokozatosan növekedni fog.

2. Tanulj valami újat. Amikor egy új készséget tanulsz meg vagy fejlesztesz egy meglévőt, az jelentős mértékben hozzájárulhat az önbizalmad növekedéséhez. Ahogy megtapasztalod, hogy képes vagy elsajátítani valami újat, azzal megerősíted magadban a saját képességeidbe vetett hitet. Válaszd ki azt a területet, amely érdekel, és merülj el abban a tevékenységben. Ahogy fejlődsz és haladsz előre, az önbizalmad is fejlődni fog.

3. Közösségi élet. Amikor közösségi életet élsz, és nem a Facebook görgetésre gondoltam, szóval ha tevékenységeddel támogatsz egy közösséget, és értéket állítasz elő, akkor az is növelni fogja az önbizalmadat. Ha pozitív visszajelzéseket kapsz, vagy megéled az értékes közösséghez való tartozás felemelő érzését, az önbizalmad növekedni fog.

4. Vállald a nehéz helyzetet. Az olyan helyzetek, amelyekben sikeresen megbirkózol a kihívásokkal és nehézségekkel, jelentősen erősíthetik az önbizalmadat.

5. Fogadd el a bókot. Sokan nehezen tudják befogadni a pozitív visszajelzéseket, de ha nyitott füllel vagy, akkor építheted az önbizalmad.

Az önbizalom folyamatos munka és gyakorlás eredménye. Legyél türelmes magaddal, és keresd azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek abban, hogy erős és magabiztos legyél. Amennyiben szakszerű segítséget keresel, hogy felgyorsítsd és megalapozd az önbizalomerősítő tevékenységedet, ITT tudsz bejelentkezni a személyre szabott tanácsadásra.

Laskai Nelli

NLP tréner, házassági tanácsadó

Borítókép: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr8718146920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása