Illik rád valamelyik pont? Ideje változtatnod a gondolataidon
2016. január 21. írta: Lane

Illik rád valamelyik pont? Ideje változtatnod a gondolataidon

shutterstock_106053920_k.jpgA napokban kaptam egy kérést, hogy bár sok szó esik az írásaimban arról, hogy mit tegyünk, ha szeretnénk növelni az életörömérzésünket, de honnan tudjuk, hogy nem vagyunk a helyünkön, hogy kezdeni kell magunkkal valamit.

A klienseim és saját példáim alapján összeállítottam egy 5 pontból álló listát.

  1. Nincs kedvem felkelni.

Ha nincs kedvem már elindítani sem a napomat, ott akkor azért érdemes mögé nézni a lustaságnak. Valóban csak fáradt vagyok, vagy úgy érzem, hogy áldozata vagyok a saját életemnek? Ha azt gondolom, hogy nincs kontrollom a velem történő események felett, akkor érthető, hogy semmi kedvem kimászni az ágyból, találkozni másokkal csak azért, hogy este elmondhassam, ez a nap megint szívás volt, megint jól kibabráltak mások velem.

  1. Gátolnak a félelmeim, hogy azt tegyem, amit szeretnék.

Meglehet, hogy azon kapom magam, hogy lenne kedvem kipróbálni új dolgokat, esetleg átvezetni egy másik városba, vagy repülővel kirándulni, netán munkahelyet váltani, de minden gondolatom azzal kezdődik és végződik, hogy valami bajom fog esni közben, vagy tuti rosszul fog elsülni. Ilyenkor a félelmem erősebb, mint a feladat-tudatom és nem kezdem el a tevékenységeket a komfortzónámon belülre helyezni. Félelmeink nagy része nem is a mi tapasztalásunkból fakad, hanem másoktól tanult programok, mások negatív véleménye hatására ural bennünket.

  1. Inkább otthon begubózok a számítógép elé, minthogy társaságban legyek, miközben hiányzik a beszélgetés, a pörgés.

Vannak emberek, akik nagyon jól érzik magukat egyedül és vannak, akiket lelomboz az egyedüllét. Fogalmazd meg, hogy miért nem jársz társaságba! Ha azért, mert szégyelled magad valamiért, vagy mert kevesebbnek tartod magad másoknál, ha úgy érzed, hogy te senki napjára nem lehetsz jótékony hatással, akkor emlékeztesd magad, hogy milyen jófej vagy! Elvégre most ezt is azért olvasod, mert változtatni szeretnél valamin. Kész vagy tenni magadért! Hajrá! Menj és érezd jól magad!

  1. Ha társaságban vagyok, megkukulok. Nem tartom magam érdekes embernek.

Hogy viselkedsz, ha megérkezel egy társaságba? Mersz hangosan köszönni és egyenes háttal odaballagni a székedhez? Vagy inkább csak motyogsz valamit és a terem legtávolabbi pontjára ülsz le? Ne gondold, hogy más többet ér nálad! Vállald magad, a gondolataidat! Ha elkezdesz beszélgetni, abból bármi jó kisülhet. Akár egy szorosabb barátság, közös minőségi, szórakoztató vagy épp építő időtöltés. Itt az ideje, hogy jól érezd magad!

  1. Slampos vagyok, nem tetszem magamnak és nem érdekel a párom.

Amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a tükörbe nézve elégedettek vagyunk. Mindegy, hogy mennyit mutat a mérleg, vagy, hogy milyen évszak van. Keressük a legelőnyösebb ruhát, melyben megmutathatjuk magunkat, az egyéniségünket. Szívesen tetszelgünk a párunk előtt, örömmel zsebeljük be a bókokat. Ha úgy érzed, hogy egyre jobban elhagyod magad, akkor állítsd meg a folyamatot, és vezesd vissza magad ahhoz a csodás lényhez, aki vagy! Sorold fel az eredményeidet, ismerd el az értékeidet és tervezd meg a napodat, hetedet, évedet.  Ma vagy a hátralévő életedben a legfiatalabb. Most tedd magad boldoggá!

Nyilván sorolhatnánk még tovább, és a változtatás sosem annyira egyszerű, mint leírva, de tudom, tapasztalatból mondom, hogy ha valaki szeretné kihúzni saját magát a negatív spirálból, akkor képes rá. Nem minden módszer válik be mindenkinek, de mindenki találhat magának valamit, ami beválik. 

Az első lépés egy döntéssel kezdődik. Eldöntöm, hogy pozitív gondolatokkal bélelem ki magam.

 

Az elégedett életed kulcsa nálad van. Ne félj használni!

 

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv
és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr968299716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása