Büszkén vállalt pucérság?
2015. február 13. írta: Lane

Büszkén vállalt pucérság?

shutterstock_106053920_k.jpgCindy Crawford bevállalt egy retus-mentes fotót magáról. 48 éves, két gyermek édesanyja, fotómodell. Bevállalta, nem volt gyáva, nem akart másnak látszani, mint ami.

A mai média és közösségi oldalak által uralt digitális világban nehéz megmaradni önmagunknak, és jólesően, büszkén vállalni azt, amivé változtunk az évek során.

Fiatal lányok

A kamaszok nem szeretnek a saját bőrükben lenni, de nekik elnézhetőbb, hiszen mindenben önmagukat keresik. Tisztelet a kivételnek, de legtöbben mégis tökéletesek szeretnének lenni. Tökéletesek más szemében, hogy aztán magukat is annak láthassák. Tehát először más szemében, és azon keresztül a tükörben.

Ennek érdekében mindent elkövetnek, hogy szerethessék magukat. A minap egy ismerősöm arról beszélt, hogy a szórakozóhelyeken a 17-19 év körüli lányok (zöme) "mellbedobással" fordul a fiúk felé, szóban és tettekben nyilvánítják ki, hogy könnyen „elvihetőek”. Sőt, a fiatal lányok között az a legmenőbb, aki sok fiút az ujja köré bír csavarni - egy buli alkalmával.

Elgondolkodtam, hogy vajon miért van ez? 

Talán a megfelelési vágy, a szeretet kicsikarása, a népszerűség megszerzése lehet a cél.  Azután jöhet az élet élvezete (?).

Felnőtt nők

A közösségi oldal tökéletesen megmutatja, hogy a nők egy része mit gondol magáról.  Népszerű szórakozóhelyeken csekkolnak be, ismert márkás termékekkel pózolnak előnyösre filterezett szelfiken. A hírfolyamban egy óra alatt ugyanott, ugyanabban a ruhában, egy minimális pózváltással készült képek hadát indítják újra a hírfolyamban. Lájkért. Szeretetért. Tiszteletért. Valódi ez?

Vajon miben különbözik a kamasz lány és az érett nő?

Abban mindenképp, hogy ha a fiatal lány képe alatt jelenik meg negatív vagy szexuális tartalmú hozzászólás, akkor az biztosan nem múlik el nyomtalanul a lelkében. Míg talán egy érett nő esetében egy ilyen komment zaftos visszaszólást, vagy törlést eredményez.

Sokan írnak és beszélnek arról, hogy vállaljuk önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, vagy ha ez nem tesz elégedetté bennünket, akkor dolgozzunk a testünkön.  Egy részük maga is így él, mások csak beszélnek róla.

Cindy Crawford megmutatta, hogy nincs probléma azzal, ha egy női testen meglátszik a gyermek születése, az ébren töltött éjszakák, az anya szerep lenyomata.  

Megereszkedő bőr? Tökéletlen alak? Ejnye!

Számos házaspár szenved otthon az elégtelen szexuális élettől. Ha valamelyik fél elégedetlen a testével, vagy a párja testével, akkor az igencsak ront a kapcsolat minőségén. Elfordulhatnak egymástól, de az is lehet, hogy leértékelő jelzőkkel illetik egymást, ami vitához, sértődéshez vezet. Ha egy párkapcsolatban nem működik a szex, az rendszerint már egy okozat és nem oka a nem működő kapcsolatnak. (a Boldognak lenni című könyvemben ilyen esetekben is hatékony párkapcsolat-javító módszereket gyűjtöttem össze) 

A természettel harmóniában van Cindy Crawford megnyilvánulása, mégis számtalan leértékelő kommentet kapott. Nőtől, férfitól egyaránt.

A férfiak

Régen már a nők bokájának kivillanása is soknak bizonyult, de idővel a férfiak többet akartak látni. Napjainkban bármikor, bárhol megkapják a pucér női test látványát, csak Internet előfizetés kell hozzá.  Nyáron az utcán, télen a bulikban adatforgalom nélkül is részesei lehetnek.  Úgy vélem, hogy ezen a téren beállt a kereslet – kínálat, de akkor kérem uraim, ha egy női test nem feszes és nem XS méretű, akkor is viselkedjenek úriemberként. Mi történne,ha egy teltebb, vagy érettebb bőrű nőnek - ítélkezés helyett - kezet csókolnának?

A nők

A kritika igényt formál. De a nők leértékelő hozzászólása mögött mi állhat? Irigység? Egykori sérelem? Félelem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr267173147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása