Nyomasztó az életed? Így változtass!
2015. augusztus 17. írta: Lane

Nyomasztó az életed? Így változtass!

19bc5758dbd4b9b5a00d848179d1b6db_1.jpgA napokban hozzám befutó kérdések közül a leggyakoribb az volt, hogy miként tudja az ember jól érezni magát, amikor annyi a baj körülötte.  Ilyenkor először arra kérem a kérdezőt, hogy különítse el azokat a negatívnak ítélt körülményeket, melyekre van hatása, és azokat, melyeket nem tud befolyásolni.  Ezek után megnézzük, hogy melyek azok a problémák, amik most, a jelenben negatívan hatnak rá, és képes változtatni rajtuk. Egy rakás olyan „baj” kiesik a listáról, ami igazából a múltbéli tapasztalatokra épülő vagy a jövőtől való félelem ilyen-olyan megnevezése.Ezek után már tényleg azok a problémák fognak fennmaradni a rostán, amik a jelenben okoznak gondot.  Ilyenkor nevet kapnak a nyomasztó dolgok: a férjem figyelmetlensége, a főnököm stílusa, az anyagi helyzetem.

A beszélgetés során elhangzik a kérdés: Miért félsz változtatni az életeden?  Ám, ami ennél érdekesebb, az az ezt követő kérdés: Hogyan lehetne olyan az életed, amilyennek szeretnéd? Amiben megbecsültnek, szabadnak, szeretetteljesnek érzed magad?

Amikor valaki rádöbben arra, hogy az a sok baj, amit maga körül észlelt, az nem is a jelen problémája, akkor fellélegzik. Rájön, hogy amiről eddig azt hitte, hogy fojtogatja őt, azt ő maga generálta a saját nyaka köré. Ettől a pillanattól a kérdés csak az, hogy mikor veszi le a nyakáról, mikor szabadítja fel önmagát a szenvedéséből. Majd megkezdődik a munka, mely magabiztosságot adva elvezet egy nyugodtabb, elégedett, szerethető élethez.

A félelem hozzátartozik az élethez, az életben maradáshoz. De vannak módszerek, amivel felülkerekedhetsz rajta, és a passzív várakozás helyett az aktív életet élheted.

 Otthon is nekikezdhetsz az életed rendbe tételéhez:

1, Nevezd meg a félelmeidet! Írd le, hogy mi nyomaszt!

2, Keresd meg azt belőlük, amire befolyással vagy! A többit most húzd ki!

3, A megmaradt felsorolásból húzd ki, ami nem a jelen problémája! 

4, A megmaradt, azonnali beavatkozást igénylő problémák megoldásához írj egy tervet, hogy miként lehetne a fenyegető veszélyt elhárítani, és mi kell ahhoz, hogy meg is tudd tenni a lépéseket hozzá, esetleg milyen szokásaidat kellene megváltoztatni az ügy érdekében. Legyél tisztában a rád váró feladatokkal!

Ha már látod, hogy miben kell változtatnod, és megvannak a konkrét lépések hozzá a fejedben, akkor már „csak” motiválnod kell magad!

Így motiváld magad!

  • Olvass, nézz filmet olyan emberekről, akik inspirálóan hatnak rád! Akik életéből, erejéből felfelé fogod húzni magad.
  • Csökkentsd a média által kínált negatív hírek magadba szippantását!
  • Arra fókuszálj, ami közelebb visz a célodhoz!
  • Minden reggel és este pörgesd végig magadban az ideális életedet! 
  • Kapcsold át az élet-vonatod váltóját a negatív gondolatok vágányáról a pozitív vágányra! Keresd mindenben a jót!
  • Élj tudatosan!
  • Járj vidám emberek társaságába!
  • Mozogj sokat!
  • Szeresd magad!  

 

További életöröm-növelő, párkapcsolat-javító módszerért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni (gyakorlati életmódkönyv) és a Két férfi között (naplóregény) szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr967628482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása