Technikák, gyakorlatok, amelyek kiegyensúlyozottá, boldoggá tesznek
2016. május 20. írta: Lane

Technikák, gyakorlatok, amelyek kiegyensúlyozottá, boldoggá tesznek


woman-591576_1280.jpgHogyan érezhetném jobban magam? Hogyan ne legyek fásult? Miként érhetem el, hogy bízzon bennem a társam? Hogy hozzam vissza a szenvedélyt a párkapcsolatomba? Honnan tudom, hogy mi az életcélom? Hogy éljem meg azt, aki fiatal koromban én voltam?

Ma megkérdezte egy kedves FB csoporttag, hogy röviden össze tudnám-e foglalni, hogy miről szól az Összhangban lenni című könyvem.  Elgondolkodtam a feladaton, mert a könyveim azt a pozitív szemléletet adják át, azon technikákat foglalják magukban, amelyeket én is használok, melyekről bizton állíthatom, hogy ha valaki beépíti az életébe, az pozitív változást fog tapasztalni. 

Az alábbi pontokba szedve tudom röviden leírni a könyv lényegét:

  1. Annak szól, aki nem elégedett az életével, és kíváncsi, hogyan változtathat rajta.
  2. Technikákat, módszereket tartalmaz, melyek segítségével a jelenben tudunk maradni, melyek feltöltenek, oldják a stresszt, javítják a problémamegoldó képességet (a Berkeley professzorai is ezeket ajánlják).
  3. Történeteken, eseteken keresztül mutatja be a félelem bizalommá fordítását.
  4. Példákon keresztül bátorít és motivál az életút megtalálásában.
  5. Kérdőívet tartalmaz, hogy rálásson az olvasó a céljaira, fejlesztendő területeire.
  6. Módszert mutat, hogyan higgyen az olvasó önmagában.
  7. Tudományos kimutatásokat tartalmaz, hogy milyen előnye van a pozitív gondolkodásnak, a boldogság módszerek alkalmazásának.
  8. Megoldást kínál a csalódás és kudarc feldolgozására, megmutatja, hogyan fordítható a kellemetlenség a javunkra.
  9. Összegyűjti a boldog szülők szokásait.
  10. Feladatokat, technikákat, látásmódot mutat arra, hogy összhang legyen a párkapcsolatban.
  11. Ír a hűség, hűtlenség okairól, a sikeres kommunikációs technikákról a párkapcsolatban.
  12. Összegyűjti a boldog párkapcsolat ismérveit, az oda vezető technikákat.
  13. Párkapcsolat - frissítő, szexuális életet javító technikákat mutat be.
  14. Feltárja a párkapcsolat romlásának, a szexuális vágy elakadásának lehetséges okait és megoldásait.
  15. Leírja a rossz szokások lecserélésének előnyeit, módszereit.
  16. Bemutatja az életöröm-növelő gyakorlatokat és azok hatásait.
  17. Hatoldalas önfelfedező kérdőívet tartalmaz, mely alapján élesen megláthatja az olvasó, hogy miben kellene változtatnia, hogy beteljesült életet éljen.
  18. Önmotiváló gondolatokat, történeteket mutat be, hogy az olvasónak legyen bátorsága megvalósítani azt, amire született, azokat az élményeket megélni, amik örömteli napok elé állítják őt.
  19. Azt mutatja be, hogyan lehet összhangba kerülni a szerepeinkkel, vágyainkkal, hogy kevesebb konfliktusunk és helyette őszinte, tiszta kapcsolatunk legyen.
  20. Minden segítséget megad ahhoz, hogy megtanulja az olvasó értelmezve a vele történteket – jól érezni magát a bőrében.

 laskainelli_osszhangbanlenni_konyv-5.jpg

Szeretem ezt a könyvet. Hiszem, hogy nem véletlenül született. Nem az én szórakoztatásomra, nem azért, hogy nyomot hagyjak a világban. Hanem azért, hogy akinek pont a benne leírtakra, erre a szemléletváltásra van szüksége ahhoz, hogy ne féljen élni, és legyen bátorsága kihasználni az adottságait, a tehetségét, a kreativitását, az szebbé tehesse vele a saját életét, megtalálja önmagát a világban.

 

Amikor feladom a megrendelt könyveket a postán, mindig kérem, hogy az új tulajdonosa találja meg benne azt, amit keres. Ugorjanak ki nagybetűkkel azok a sorok, melyek akár sorsfordítóak lehetnek számára, melyek képesek könnyíteni azon a feszültségen, ami az olvasóban uralkodik. Kezdjen el látni, és boldogan élni.

Néhány olvasó visszajelzését másolom ide zárszóként:

„Kedves Nelli, tegnap fejeztem be az Összhang könyvet, köszönöm, hogy megírtad. Két példányt rendeltem, mert tudtam, hogy az egyiket el fogom ajándékozni, és ez tegnap meg is történt…. Várom ott is a hatását.”

„Ez valóban egy mély könyv. Minden szempontból tökéletes. Nem egyszer olvasós, hanem olyan, amit bármikor elővehetek, amikor nagyon magam alatt vagyok és felhoz a felszínre.”

„Igen. A három könyved közül szerintem ez a legjobb.”

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr58734892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása