Megcsalt a férjem a barátnőmmel. Mit tegyek?
2017. október 03. írta: Lane

Megcsalt a férjem a barátnőmmel. Mit tegyek?

Nem annyira ritka eset, mint amennyire gondoljuk. Elég gyakran előfordul, hogy két ember vonzalmat érez egymás iránt egy baráti társaságban. Ez történt Magdiékkal is.

82f16182-3f69-43a8-b90d-fef88623b215.jpg

Húsz évnyi házasság után fény derült a titokra, hogy egy ideje, alkalmanként összejár Péter és Magdi egyik barátnője, Andrea. Magdi a kiutat keresi, ami által megértené a helyzetet, és hideg fejjel dönthetne a továbbiakról.

„Nem kívánom senkinek azt, amit azon az estén éreztem. Andreával több éve barátok vagyunk, és talán ő lett volna az utolsó, akire gyanakodtam volna, hiszen jóban vagyunk, családja is van. De minden kiderült a számomra az elcsípett sms-ből. Nem is tudom, hogy mi lett volna jobb. Talán, ha meg sem tudom, ők meg abbahagyják ezt az egészet.”
Magdit nagyon felkavarták a történtek. Csalódott volt, amiért a háta mögött összefogtak ellene. Szégyenkezett, mert biztos volt abban, hogy kinevették őt valahányszor kielégülten beszélgettek az ágyban. Elveszítette a hitet, a bizalmat az élet, a párkapcsolat, és a barátság terén.

Hogyan legyen tovább? Hogy nézzen a szemükbe a történtek után? Hogy lesznek a közös összejövetelek? Hogyan bízzon a társában ezek után? Mit rontott el a kapcsolatában, a barátságában, hogy ide jutott?

Ezek a nehéz kérdések gyötörték. Fájdalmát az sem enyhítette, hogy a férje és a barátnője  is szenvedett a helyzetben.

Melyik kapcsolatot zárja le? Egyáltalán mi a helyes reakció ilyenkor? Ki lehet bogózni egy ilyen helyzetet? Lehet ez újra bizalommal és örömmel teli kapcsolat? És a barátság? Elbír egy ilyen helyzetet? Vajon a fájdalomból tanultak az érintettek? Csak a férjnek és a szeretőnek, vagy a megcsalt félnek is része van abban, hogy ez így alakult? Miért tették ezt vele?

Nem minden kérdésre talál megnyugtató választ az ember. Úgy gondolom, hogy nincs meghatározott, “normális” reakció, hiszen minden azon múlik, hogy mit szeretne a megcsalt fél a továbbiakban.

Meg akarja-e tartani a házasságát, és akarja-e fejleszteni azt? Szeretne-e újra bizalmat adni a barátnőjének? Inkább mindkettővel megszakítaná a kapcsolódást? A döntésben, és a továbbiakban segítséget adó módszerekről, gondolatokról a Boldognak lenni című könyvemben írtam.

Bármit is válasszon a megcsalt fél a továbbiakra nézve, meg tudja találni a stratégiát a kivitelezéshez.

 

 

 

Bármit is válasszon a megcsalt fél a továbbiakra nézve, meg tudja találni a stratégiát a kivitelezéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5712923967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása