Önbizalom építése hűtlenség után
2021. augusztus 27. írta: Lane

Önbizalom építése hűtlenség után

pexels-photo-7243121.jpeg

Ha megcsalás történik egy kapcsolatban, akkor az eléggé megrázza mindkét felet. Igen, a hűtlen fél sem érzi jól magát, miután kiderül, hogy mit tett, és a megcsalt fél bizalma is megrendül, nem csak a párjában, de a párkapcsolatba és a világba vetett hite is csorbul.

Mit tegyek, ha megcsaltak?

 

Attól függetlenül, hogy együtt folytatjátok-e az utat tovább, vagy külön utakra léptek, az önbizalom, önbecsülés témakörével dolgozni kell. Egyrészt, mert ha együtt maradtok, nem tanácsos alá-fölérendelt szerepben lenni, másrészt, ha új párkapcsolatot fogsz kialakítani, azt jobb, ha stabil önbizalommal, önértékeléssel kezded meg. Ha sikerült átbeszélnetek a hűtlenség okait, a részleteket, amelyekre kíváncsi voltál, akkor amennyire csak tudsz, arra fókuszálj, amerre haladni szeretnél, és ne menj vissza mindig a múltba, ne bántsd magad a történtek újrajátszásával. Ne hasonlítsd magad a szeretőhöz. (Egy affér során könnyű csak a fényes oldalt mutatni, gondtalanul, felelősség, kötelezettség nélkül eltölteni valakivel másfél órát. Soha nem a teljes képet mutatja senkiről sem.)

Hogyan erősítsek önbizalmat?

 

Az önbizalom erősítéséhez, térképezd fel, hogy milyen tehetséggel, adottsággal, erőforrással rendelkezel. Az önbecsülésedet fogja erősíteni, ha azon keresztül tekintesz magadra, amit feltérképeztél. Ne engedd, hogy a fájdalmas tapasztalásod gyengítse mindazt az eredményt, amit eddig fel tudtál mutatni az életedben. Nem csak az vagy, akit megcsaltak. Ez egy szelete az idővonaladnak, Te ennél sokkal több vagy. Az vagy, aki még egy ilyen helyzetben is keresi a kiutat, a felemelkedést.

Ha nem találod, hogy miben vagy erős, akkor javaslom, hogy kutasd fel, mivel szoktak megbízni téged, miket szoktak kérni tőled a munkatársaid, a családtagjaid, barátaid. Mi az a tevékenység, amiről tudják, hogy nyugodtan rád bízhatják, mert jó kezekben van. Milyen tulajdonságod az, ami miatt bíznak benned? Bontsd le a munkakörödet is, olyan értelemben, hogy milyen erősségeidet használod a munkafolyamat során. Így jobban rálátsz arra, hogy milyen eszközeid, megoldókulcsaid vannak az életben eléd kerülő feladatokhoz.

Fordíts időt arra, hogy kitaláld, hogy milyen karakterként szeretnéd látni magad a továbbiakban. Hogyan szeretnél kinézni, mit szeretnél tenni, milyen viselkedést szeretnél magadénak tudni. Legyen egy víziód arról, hogyan szeretnél élni, milyen az, amikor sikeresnek, önbizalommal telinek érzed magad.

A mindennapjaidba építs be önbizalom-erősítő technikákat. Ezekből is elég sokat találsz az online csomagban, vagy a podcastjaimban is.

Kívánom, hogy mihamarabb olyan érzésekkel éld a napjaidat, amelyben megélheted az erőt, a biztonságot és erős legyen az önmagadba, a jó sorsodba vetett hited.

Így olyan jelenléted lesz a kapcsolatodban is, amelyben komolyan vesznek, amelyben azt látják, hogy egy kincs vagy a számukra, és megéri tenni azért, hogy megtartsák a veled való kapcsolatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr7016672714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása