A szexmentes kapcsolatok felpezsdíthetőek?
2023. április 27. írta: Lane

A szexmentes kapcsolatok felpezsdíthetőek?

szexualiseletjavitasa.jpg

Az emberi szexualitás végtelenül összetett és változatos, és nincs egyetlen „titok”, ami mindenkinek ugyanolyan eredményeket garantál. De azért van néhány általános javaslat, amelyek segíthetnek abban, hogy élvezetes és kielégítő legyen a szexuális életetek.

Van egy kliensem, Kata, aki inkább nem él szexuális életet a férjével, mintsem, hogy elmondja neki, hogy mit szeret és mit nem szeret tenni a hálószobában. Az ilyen – félelem alapú – titok azonban távolságot generál a felek közé és nem tesz jót a párkapcsolatnak. Érdemes időt és energiát fordítani a kapcsolat rendezésére, mégha nehéz is a szexről beszélni.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a szexuális élet elakadása a párkapcsolat működésének hibájára szokott utalni. Ilyenkor valahányszor rendbe szedjük a kapcsolat működését bizonyos területeken, gyakran magától megjavul a szexuális élet is.

Kommunikáció

 

Az első és legfontosabb dolog, amit érdemes megemlíteni, hogy a jó szexuális élet alapja az őszinte és értő kommunikáció. Ahhoz, hogy igazán élvezetes és kielégítő legyen a szexuális életed, nyitott és őszinte kommunikációra van szükség a partnereddel. Beszélj vele arról, hogy mi tetszik neked, mi nem, milyen dolgok izgatnak fel, és milyen határokat állítasz. Ezzel segíted őt abban, hogy jobban megértsen téged, és hogy jobban tudjon rád hangolódni.

A test beszédes

 

A második fontos dolog az, hogy figyelj a testedre és a partnered testére is. Ismerd meg a testedet, tudj róla, hogy mi izgat fel, és hogy milyen ingerekre reagálsz a legjobban. És ugyanígy, tudd meg, hogy mi tetszik a partnerednek is. Figyelj oda a testbeszédére, és próbáld megérteni, hogy mi az, ami neki a legjobban tetszik. Ha mindketten jól ismeritek egymás testét, akkor sokkal jobban tudjátok élvezni a szexuális életet.

Kísérletezéssel az élvezetért

 

A harmadik fontos dolog az, hogy ne félj kísérletezni. A szexuális élet nagyon változatos lehet akkor is, ha mindenkinek más és más dolgok tetszenek. Ne ragadj le a szokványos dolgoknál, hanem kísérletezzetek együtt új dolgokkal. Próbáljatok ki új pozíciókat, játékokat vagy segédeszközöket. Ha nyitott vagy az új dolgokra, akkor a szexuális életed sokkal izgalmasabb és élvezetesebb lehet.

A szexuális intimitás egy csodálatos lehetőség arra, hogy közelebb kerülj a partneredhez, és még mélyebb kapcsolatot építs vele. Ha ezt az intimitást meg tudjátok teremteni egymás között, akkor az nagyban hozzájárulhat a boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatotokhoz.

Fontos tudni, hogy semmi olyan kérést nem kell teljesítened, amit nem szívesen teszel meg. Nem csak, hogy megalázó lehet számodra, de még a kapcsolatodat is rombolni fogja.

Ha szeretnéd, hogy átbeszéljük, hogy mit és hogyan tudsz a megfelelő módon tálalni a partnerednek, hogy javíts a szexuális életeteken, akkor itt jelentkezz be hozzám.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, NLO, mindfulness life coach

 

Borítókép: pexels. com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr8718112096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása