7 kérdés, ami közelebb visz, hogy jobban érezd magad
2023. március 16. írta: Lane

7 kérdés, ami közelebb visz, hogy jobban érezd magad

onbizalomerositomunkafuzet.jpg

Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és ettől rosszul érzed magad a bőrödben?

Nem vagy egyedül. Jóformán minden emberben megtalálhatóak a rosszul működés jelei. Ez adódik abból, hogy a szüleinktől milyen életszemléletet, megoldókulcsot kaptunk az élethez, mit tanultunk meg a korai éveinkben, a társas kapcsolatainkban, az iskolában, a párkapcsolatainkban. Megtanultuk, hogy miért jutalmaznak és miért büntetnek bennünket - noha ez leginkább róluk szólt, mintsem rólunk.

Felnőttként azonban ráláthatunk az automatikus programjainkra, a hiedelmeinkre, melyek gátolnak abban, hogy kiteljesedett, számunkra értelmes életet éljünk, személyreszabottan és nem mások igényeinek összeollózásából alakítsuk ki az életünket.

7 kérdés, ami közelebb visz, hogy jobban érezd magad

Természetesen nem a kérdések segítenek önmagában, hanem a válaszaid, melyek megmutatják, hogy mi az a terület, amiben erősítened szükséges. Az életben minden mindennel összefügg és hatással van rá, így néhány rosszul működésünkből fakadó akciónk, vagy reakciónk könnyen rossz irányba vihet bennünket és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy szűk a ránk szabott keret, amiben mozgunk és nem hozza az élettől várt tapasztalásainkat.

Írd le egy papírra a kérdésekre adott válaszaidat, és akkor könnyebb lesz emlékeztetni magadat arra, hogy mi az, amin változtatni szeretnél.

1, Az életed melyik területein szeretnél boldogabb, elégedettebb lenni?

2, Mi az a téged gátló hiedelem, berögzült gondolat vagy tiltás, amivel már többször is szembesültél az életed során? Kik mondták? Mindenkire igaz ez az állításuk vagy csak a saját élethelyzetük mondatta velük?

3, Mennyire tudod meghúzni a határaidat? Megengeded másoknak, hogy szavakkal, tettekkel vagy mulasztásokkal sérüléseket, rossz érzéseket okozzanak neked?

4, Minden nap van olyan időszak, amikor csak magaddal foglalkozol és olyan tevékenységet végzel, ami a te jóérzésedet szolgálja? Tudnál több időt szánni magadra, csak nem mered megtenni?

5, Ismered az igényeidet egy-egy helyzetben, és mered is kommunikálni mások felé, hogy mit szeretnél?

6, A saját értékrended szerint éled az életedet? A számodra fontos dolgok elég időt kapnak az életedben?

7, Felnőttként tekintesz magadra és ennek megfelelően hozod meg a döntéseidet és vállalod a következményükben a felelősségedet?

A fenti gondolatébresztő kérdésekre adott válaszaid segítenek abban, hogy merre indulj el, hogy jobban érezd magad. Nyiss egy üres füzetet, írd be a válaszaidat és kezdj el kialakítani egy olyan életmódot, amibe az általad választott útirány megjelenik. A rosszul működésünk modelljét nem könnyű felismerni, de megéri kutatni, hogy a boldogtalanságunk okát mi okozza. A válasz benned van, kívánom, hogy mihamarabb rátalálj, hogy elindulhasson a változás.

Ha szeretnéd, hogy rövidebb idő alatt, célirányosan haladhass a céljaid felé, ITT tudsz időpontot egyeztetni velem. 

Minden jót,

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, mindfulness, NLP life coach

 

borítókép: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5618073082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása