Van visszaút az eltávolodásból?
2023. szeptember 11. írta: Lane

Van visszaút az eltávolodásból?

online_partanacsadas_gyorsan.jpg

Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az eltávolodás érzése nehezíti meg a mindennapjaidat. Könnyen lehet, hogy amiatt vannak álmatlan éjszakáid, hogy vajon fogtok-e még egymásra találni, vagy a válás az egyetlen megoldás a szenvedésből. Azonban ne add fel! Vannak olyan okok és lehetőségek, amikért érdemes megpróbálni a kapcsolat célzott javítását és hinni abban, hogy az elköteleződésetek ki fogja bírni azt az időszakot, amíg a közeledésért fogtok tenni.

Lehet, hogy túl régóta éltek „csak úgy” egymás mellett, mint két lakótárs. Lehet, hogy folyamatosan elbeszéltek egymás mellett, vagy egymáshoz sem szóltok napokig. Ezeket a tüneteket mélyen nyugvó sérelmek szokták okozni, amit célzott stratégiával sok esetben a gyógyulás útjára lehet terelni. Engedd meg, hogy néhány pontban elmagyarázzam, milyen fontos támogató lépések segíthetnek titeket a párkapcsolat javításának az útján és miért éri meg szakember segítségét kérni ebben a helyzetben:  

1, objektív nézőpont: Egy párkapcsolati terapeuta objektív személy, aki semmilyen oldalról nem részrehajló. Ő segít kiegyensúlyozni a kommunikációt és segít megérteni a másik fél nézőpontját, amely hozzájárulhat a konfliktusok leküzdéséhez.

2, Segít fejleszteni a megértéshez szükséges kommunikációt: A szakember olyan eszközöket és módszereket kínálhat, amelyek segítenek javítani a kommunikációt a párod mellett. Így hatékonyabban tudjátok kifejezni az érzéseiteket és gondolataitokat.

3, Segít feltérképezni a valódi okokat: A szakember segít feltárni a mélyebben húzódó problémákat, amelyek az eltávolodás mögött állhatnak. Ez lehetőséget nyújt a probléma gyökerének kezelésére és a kapcsolat erősítésére.

4, Technikák, gyakorlatok javaslata a megoldáshoz: A szakember konkrét és gyakorlati tanácsokkal lát el titeket a kapcsolatotok javítása érdekében. Ezek a tanácsok hozzásegíthetnek ahhoz, hogy újra közel kerüljetek egymáshoz.

5, Időspórolás: Az idő és energia, amit egy párkapcsolati terapeuta segítségével fektetsz a kapcsolatodba, gyakran sokkal hatékonyabb és kevésbé fárasztó, mint az önellátás. Azáltal, hogy gyorsabban találjátok meg a megoldásokat, rövidebb idő alatt elkerülhetitek a kapcsolat károsodását.

6, Mások történetei, jó gyakorlatai: A tanácsadó tapasztalata és szakértelme révén láthatod, hogy mások is hasonló nehézségeken mentek keresztül, és sikerült helyrehozni a kapcsolatukat. Ez inspirálhat és reményt adhat a számodra is.

Érvek az online tanácsadás mellett --->

Ne feledd, minden kapcsolatban vannak időszakok, amikor a párok nehezen boldogulnak. Bízom bennetek, és itt vagyok, hogy támogassalak titeket. Nyugodtan keress bizalommal, teljes titoktartás övezi a munkámat, nincs ítélkezés, sem bűnban keresés, a problémára és a megoldásra fókuszálok. A tanácsadás menetéről itt olvashatsz.

 

Borítókép: pixabay.com

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, NLP tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5718211907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása