5 hatékony párkapcsolat – javító lépés
2015. február 06. írta: Lane

5 hatékony párkapcsolat – javító lépés

megcsalasutan_1.jpgA párkapcsolatok önmaguktól nem működnek, nem önfenntartóak, ugyanúgy, mint bármi más, ha nem kap gondozást, roskadni kezd. Ha valaki úgy érzi, hogy a kapcsolata ellaposodott, esetleg több az összezördülés, a külön program, a közöny, mint eddig, akkor nem kell elsősorban a válásra gondolni. Vannak módszerek, melyekkel visszahozható az összhang, újra élvezetessé és meghitté válik a párkapcsolat. Akár sokévi házasság során is.

5 lépés, hogy felrázd a kapcsolatodat:

1, Teremts nyugodt légkört, egy kicsit kezdj el magadba, befelé figyelni! Fogalmazd meg, hogy mi nem működik, miben érzel hiányt, és hogyan lenne számodra megfelelő! Írd össze, hogy mit mire szeretnél, hogy változzon!

2, Amikor ezzel megvagy, ülj le a pároddal és őszintén mondd el neki, hogy mire vágysz! Ügyelj arra, hogy ne vádold a kapcsolat romlásával, egyedül a saját portádon söprögess! Ha megkérdezed, ha érdeklődsz az ő igényei felől, akkor biztosan kialakul egy bizalmi helyzet, amiben veszekedés nélkül tudtok beszélgetni. A beszélgetést ne azzal kezdd, hogy lehordod vagy kihallgatod! Kezdje ő, hogy miben igényel változást! Vedd komolyan a párod érzéseit is! Arra figyelj, amit mond, és ne arra, hogy mivel tudnál visszavágni neki! Ha tényleg hibáztál, tudj bocsánatot kérni. Te is legyél kompromisszum kész! Ha ő elmondta az igényeit, ismertesd te is a sajátodat!

3, Beszélgessetek az egyéni céljaitokról, hogy kinek mi a terve, mit szeretne elérni, hova szeretne eljutni (munka, hobbi, utazás), majd készítsétek el a közös tervetek is! Arra fókuszáljatok, ami lehet, ne arra, ami nincs!

4, Minden nap tegyetek meg egy valamit a másikért, önzetlenül! Nem kell óriási dolgokra gondolni, ilyen lehet a vacsora elkészítése, a szemetes kiürítése, a fürdővíz elkészítése, a gyermekek lefürdetése, tanulás a gyerekkel, az érdeklődés, hogy miként telt a napja.

5, Alakítsatok ki olyan napot a héten, amikor randizni fogtok! Megbeszélhettek napközben egy helyet, ahol most nem a munkatársakkal, hanem együtt ebédeltek, vagy amikor a gyerekek a mamánál vannak, ti pedig megnéztek egy filmet otthon, vagy moziban, közösen olvastok egy könyvet… A lényeg a közös minőségi időtöltés. Csak ketten vagytok, csak a tiétek ez az időszak. Nincs e-mail csekkolás, Facebook pörgetés, csak az egymásra figyelés.

 

Ha szeretnél többet tudni a párkapcsolat működéséről, az önbizalom növelésének lehetőségéről, a célravezető kommunikációról, kattints ide!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr477145969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása