5 lépés, ami felhúz a mélypontról
2015. július 22. írta: Lane

5 lépés, ami felhúz a mélypontról

shutterstock_81311362_eletkedv.jpg Elvesztetted az állásod? Elhagyott a párod? Eleged van az élet nehézségeiből? Legszívesebben fel sem kelnél az ágyból?  Eleged van mindenből? Amikor éppen romokban hever, vagy legalább is úgy tűnik, hogy darabokra hullt az életed, és hihetetlen mélyponton vagy, akkor nehéz tudatosnak maradnod a mindennapokban, de nem lehetetlen.  Nincs olyan pofon, amiből nem lehet felállni. És ez rád is igaz.

Kirúgtak! Világvége vagy lehetőség? --->

Hogyan segíts magadon, ha éppen mélyponton vagy?

1, Ne firtasd éjjel-nappal az okokat! Sőt, a legjobb, ha nem is rágódsz azon, hogy miért kerültél az adott helyzetbe. Úgysem fogsz megnyugtató választ kapni! Bár sokan szeretnek mindenre racionális magyarázatokat kapni, hogy könnyebben változtassanak, de aztán gyakran a válasszal el is süllyednek.  Előre nézz! Arra fókuszálj, amit szeretnél megtapasztalni, ne azt ismételgesd, ami mögötted van!

2, Minden nap gondolj szeretettel önmagadra! Lehet, hogy egy rakás szerencsétlenségnek érzed magad a körülményeink miatt, de ha ezt meg is támogatod a gondolataiddal, akkor csak mélyíted az amúgy is rossz hangulatodat. Az érzéseiden nehezebb változtatni, mint a gondolataidon. Viszont mivel egyszerre csak egyfélét tudsz gondolni (pozitívat vagy negatívat), ezért képes vagy jó irányba befolyásolni a hangulatodat!  Állj a tükör elé és nézz mélyen a saját szemeidbe! Akard látni azt a csodás teremtést, aki legbelül vagy! Mondd ki hangosan : „Szeretlek. Mindegy mi történik, szeretlek. Tudom, hogy képes vagy a fejlődésre.”   Ha ellenállásba ütközöl, ne ess kétségbe, az csak azt jelenti, hogy még többet kell gyakorolnod.

3, Kezdj el mozogni! Még ha semmi kedved sincs hozzá, akkor is! Ne várj arra, hogy ideális hangulatba kerülj, hanem állj neki, úgy, rosszkedvűen! Az izmaid a hangulatodtól függetlenül dolgozni fognak. S ha ők dolgoznak, a szervezeted felüdül, ami hatással lesz a kedvedre. Arról nem is beszélve, hogy utána megveregetheted a saját vállad, hogy egy ilyen nehéz helyzetben is erőt vettél magadon. Nem kell kezdésnek maratoni távokban gondolkodni, a lényeg az, hogy mozgásban légy, és érezd a tested.

Életmódváltást könnyítő tippek, jó gyakorlatok --->

4, Olvass minél több inspiráló könyvet! Nem baj, ha először semmi kedved hozzá. Tudatosítsd magadban, hogy ez pont olyan, mint a testmozgás.  Apránként fordítsd a figyelmed egy –egy példaértékű életrajz, egy motiváló könyv elolvasására! Ne haragudj azokra, akik jól érzik magukat! Légy hálás azért, hogy megmutatják, így is lehet élni! Ők is megfejlődték azt, ami a feladataik megoldásához szükséges volt. Te  is képes vagy rá!

5, Amikor a legnagyobb trágyakupacnak érzed magad, akkor kezdj el másokon segíteni! Kopogj be az idős szomszédhoz, hogy kell-e hozni valamit a boltból, van-e valamire szüksége, vagy lomtalaníts a lakásodban, és amit már nem hasnálsz, de másnak még jó lehet, vidd el gyűjtőpontokhoz, vagy más segélyszervezetekhez. Majd ők eljuttatják a rászorultaknak, mert hidd el, hogy vannak emberek, akik nálad is sokkal rosszabb helyzetben kelnek fel minden nap, és teszik a dolgukat.

5 gondolat, ami oldja a félelmet --->

További életöröm-növelő, párkapcsolat-javító módszerért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni (gyakorlati életmódkönyv) és a Két férfi között (naplóregény) szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr317646412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása