Mit kell tudni a Boldognak Lenni könyvekről és melyik mire jó?
2016. március 20. írta: Lane

Mit kell tudni a Boldognak Lenni könyvekről és melyik mire jó?

A Boldognak Lenni Könyveknek küldetésük van. A pozitív gondolkodást, a partnerségre épülő párkapcsolatot, a szeretetteljes hozzáállást, az élettel történő könnyed együttmozgást hirdetik. A boldogabb emberekért. A virágzó párkapcsolatokért. Egy szebb világért.

laskainellikonyvek.jpg

2014 óta három könyvem jelent meg azért, hogy ne csak nekem, de másoknak is legyen lehetőségük megismerni olyan gondolatokat, módszereket és lehetőségeket, melyek hozzásegíthetik az olvasót a boldogabb élethez. Nem varázslat, hanem munka kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Néhány fontos alapgondolat:

  1. Minden ok-okozat törvényszerűség alapján van az életemben.
  2. Nem mások tehetnek arról, amit most érzek. Csak én.
  3. Mindig van választási lehetőségem.
  4. Egy döntést kétféle alapra építhetek: szeretet vagy félelem.

A könyvekben az alábbi témaköröket dolgoztam fel:

  • önbizalom
  • munkavállalás
  • párkapcsolat
  • önmegvalósítás

A Két férfi között című naplóregény egy fordulatokkal teli romantikus történet, mely nem mellőzi a konfliktust és a tragédiát sem. Azt mutatja meg, hogy mi várható egy nő életében, ha azt gondolja, hogy csak szerető státuszban lehet boldog. Pofonok, örömök, szerelem, szex, vágy, dilemma…

A Boldognak lenni című életmódkönyv azért született meg, hogy új gondolatokat kínáljon azoknak az útkeresőknek, akik nem találják a helyüket a világban, akiknek konfliktusaik vannak, de szeretnének tiszta viszonyokat maguk körül, és magukban. A kézikönyv kommunikációs technikákat foglal magában, segít az eltérő nézőpontok megértésében, elfogadásában.

Az Összhangban lenni című életmódkönyv megalkotásakor a belső béke elérése, az életcél megtalálása volt középpontban. A könyv arra hivatott segíteni, hogy az olvasó megismerje önmagát, rátaláljon az életcéljára, javítani tudjon a párkapcsolatán. Motivációt nyújt az induláshoz, tervezéshez, megvalósításhoz. A belső békére törekvés az olvasó életének minden területén megmutatkozik majd: kevesebbet veszekszik, vitatkozik, aggódik, ám annál többet nevet, szeret, és örül. Történetek és gyakorlatok segítik az olvasót, hogy megtalálja a belső békét, összhangba kerüljön az életével, az életcéljával, a vágyaival.

Mi a különbség a Boldognak lenni és az Összhangban lenni című könyv között?

Az előbbi inkább elméleti, mármint azt mutatja be, hogy milyen alaptörvényekre épül az életünk. Mi minek a következménye, milyen kommunikáció okoz konfliktust, hogyan lehet építkezni a kritikából. Az utóbbi könyv nagy hangsúlyt fektet a félelmek felismerésére és oldására, a munkahelyi konfliktusok, nehézségek leküzdésére, a párkapcsolatok működésének megértésére, a kapcsolat javítására. Több oldalon át tartó önfeltérképező kérdőívet találhatunk benne, konkrét életöröm-növelő gyakorlatok is helyt kaptak benne, illetve a páros feladatok pedig a párkapcsolat fejlesztésére szolgálnak.

 

A könyvekről bővebben erre a linkre kattintva lehet olvasni!

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr168507486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása