7 ok, ami nehezíti a párkapcsolati közeledést
2022. augusztus 16. írta: Lane

7 ok, ami nehezíti a párkapcsolati közeledést

suitcase-g1194cebfe_1920.jpg

A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát akkor észlelik, amikor nem tudnak vagy nem akarnak újra visszatalálni egymáshoz a felek és tartós hiányérzetük lesz, amiért pedig előbb-utóbb a társukat okolják.

Mi lehet az oka annak, ha valaki nem kezdeményez vagy nem vesz részt a közeledési folyamatban?

A távolodást előidéző okok közül kiemelhetjük azokat, amelyeket a párunk tesz vagy nem tesz meg a kapcsolatban - amire mi távolsággal reagálunk, és láthatjuk azokat a történéseket is, amelyek rólunk szólnak, a mi érzéseinkről, melyek miatt nem tudunk/akarunk arccal a pár(kapcsolat)unk felé fordulni.

Ha Te is épp abban a párkapcsolati szakaszban vagy, amelyben a nyomasztó távolodás a jellemző, és keresed a visszafordulás hiányának az okát, akkor javaslom, hogy nézd át ezt a listát, és keresd meg, hogy mi a jellemző a Ti történetetekre.

A közeledést gátló okok (többek között):

1, A társunk nem tesz olyan gesztust, amitől szeretve érezzük magunkat, hiányzik az érzelmi biztonság

2, A társunk olyan dolgot vár el tőlünk, amit nem vagyunk képesek megadni számára

3, Nincs hitünk a párkapcsolat boldog jövőjében

4, Szeretői viszony (erős vonzalom, érzelmi kötődés valaki más iránt) áll fenn egyik, vagy másik félnél

5, Csökkent önbizalom, sérült önértékelés miatti beszűkülés

6, Rendszeresen apró bántásokat, sérüléseket okoznak egymásnak a felek

7, Megbocsátás hiánya, harag megléte

 

Ha nem szeretnél elválni a társadtól, akkor jó kezdés lehet, ha legalább már beszélni tudtok a problémáról vádaskodástól mentesen. Kis lépés, de képes szelepet nyitni, ha őszintén beszélsz az érzéseidről, megpróbálod összerakni az ok-okozati összefüggéseket, mert a tisztánlátás megrajzolja a következő lépés irányát.

Ha egyedül nem boldogulsz, akkor itt tudsz időpontot kérni, hogy tisztábban lásd a helyzetedet, fel tudj készülni a társaddal való nehéz beszélgetésre, vagy ha nyitott rá a társad, akkor közösen is részt tudtok venni pártanácsadáson. Időt és energiát spóroltok a közeledési folyamatban.

Minden jót,

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

 

Borítókép: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4417909591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása